Καταγγελίες για επιθέσεις σε σπίτια Πακιστανών στον Ρέντη

Καταγγελίες για επιθέσεις σε σπίτια Πακιστανών στον Ρέντη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχητική έκταση έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών στις περιοχές του Ρέντη και της Νίκαιας. Πάνω από 30 σπίτια μεταναστών, κυρίως Πακιστανών εργατών, έχουν δεχθεί επίθεση τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Κατά του Ρατσισμού και Φασισμού (ΚΕΕΡΦΑ). Οι επιθέσεις εκδηλώνονται κυρίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και στη Θηβών, και σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ γίνονται με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, ακόμη και νεράντζια, με πιο άμεσο αποτέλεσμα το σπάσιμο των τζαμιών.

«Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην αστυνομία, η ομάδα συνεχίζει να δρα στην περιοχή. Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδινές ώρες. Από τα Χριστούγεννα, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

«Η όλη κατάσταση μοιάζει σαν εκπαίδευση νέων ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επιθέσεις γίνονται κάπως σταθερά τρεις φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για την περιοχή κοντά στις εργατικές κατοικίες απ’ όπου ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Χ.Α., πολύ πριν γενικευθεί η τρομοκρατία των μαυροντυμένων ταγμάτων, με τραγικό αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», λέει στην «Κ» ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. «Γι’ αυτό υπάρχει ανησυχία, μήπως αποτελεί προετοιμασία για κάτι πιο σοβαρό. Αξιοσημείωτο είναι πως την Τετάρτη έγινε παρόμοια επίθεση και σε σπίτι μετανάστη στους Αγίους Αναργύρους», συμπληρώνει ο κ. Κωνσταντίνου.

Οπως είπαν οι Πακιστανοί εργαζόμενοι στην ένωσή τους, σε μια περίπτωση ο μετανάστης (το σπίτι του οποίου δέχθηκε επίθεση) φώναξε «γιατί τα κάνετε αυτά;» και πήρε απάντηση «βρωμοπακιστανοί φύγετε, να πάτε στη χώρα σας». Οι επιτιθέμενοι φορούσαν όλοι μαύρες κουκούλες, ενώ φαίνονταν να είναι άτομα ηλικίας 18-22 ετών.

«Ενας άλλος μετανάστης κατήγγειλε ότι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας τούς μάζεψε με ένα μαύρο αυτοκίνητο και τους απομάκρυνε, όταν σε κάποια επίθεση διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες άμεσα», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ. «Πρόκειται για περιοχή στην οποία παλαιότερα έδρασε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις ξανά σε σπίτια και στους δρόμους της γειτονιάς», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Προβληματισμός επικρατεί για τη στάση της αστυνομίας, καθώς παρά τις καταγγελίες και το γεγονός πως σε δυο-τρεις περιπτώσεις επισκέφθηκε τα σημεία των επιθέσεων, δεν έχει προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή