Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις την Τετάρτη από το ΠΑΜΕ

Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις την Τετάρτη από το ΠΑΜΕ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, την Τετάρτη, απεύθυνε το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχεδιο που φέρνει για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης βάζει παραπέρα στο στόχαστρο της την λαϊκή κατοικία. Η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλυφων τραπεζιτών και των φάντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρο του την λαϊκή στέγη για χρέη προς το δημόσιο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Η εξασφάλιση «ευκαιριών» για μεγάλα κέρδη στους «επενδυτές» που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, σημαίνει φοροληστεία για τον λαό, φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προχωράει στην κατάσχεση κατοικιών, αφού πρώτα πήρε μέτρα καταστολής με την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας».

Όπως λέει το ΠΑΜΕ, «η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών που γίνεται από την κυβέρνηση είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα τους μεγαλοοφειλέτες τους έχουν υπό την προστασία τους, γιατί συνήθως είναι «υγιείς» επιχειρηματίες, στους οποίους χαρίζουν τα χρέη για να προχωρήσουν τις «επενδύσεις».

Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, ξκινούν και πάλι τόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όσο και οι συμβατοί στα ειρηνοδικεία, μεθαύριο Τετάρτη, μετά τη λήξη της αναστολής τους, στην οποία είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή