Περιφέρειαρχης Β. Αιγαίου: 12.000 πρόσφυγες μένουν σε δομές για 5.000

Περιφέρειαρχης Β. Αιγαίου: 12.000 πρόσφυγες μένουν σε δομές για 5.000

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνω των 12.000 μεταναστών και προσφύγων παραμένουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε δομές, οι οποίες δεν μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους από 5.000, τόνισε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλόγήρου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η περιφερειάρχης χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση «παντού» στο βόρειο Αιγαίο, αναφερόμενη σε συνθήκες που «δεν ανταποκρίνονται στις αξίες μας».

Η προσφυγική και μεταναστευτική υπερ-συγκέντρωση στα νησιά είναι αιτία κόπωσης των τοπικών κοινωνιών αλλά και οικονομικών επιβαρύνσεων, διευκρίνισε, ζητώντας την αποσυμφόρηση των νησιών και παράλληλα ενίσχυση των δομών εξέτασης και απονομής ασύλου, ώστε να μην συσσωρεύονται χιλιάδες αιτήσεις, οι οποίες παίρνουν πολλούς μήνες, για να διεκπεραιωθούν, και όχι λίγες εβδομάδες, όπως θα έπρεπε.

Όπως τονίζει άλλωστε, η επιδείνωση του καιρού δεν έχει σταματήσει τις ροές, ενώ υπογραμμίζει πως μέσα σε λίγες μόνο μέρες από τις αρχές της χρονιάς, περίπου 500 επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες έχουν καταφτάσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή