Δεν θα καταθέσει η «Τηλέτυπος ΑΕ» πρόταση για άδεια

Δεν θα καταθέσει η «Τηλέτυπος ΑΕ» πρόταση για άδεια

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τη συμμετοχή της Τηλέτυπος ΑΕ, η οποία έχει στον ιδιοκτησιακό της έλεγχο των τηλεοπτικό σταθμό Mega αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, στο ΕΣΡ, η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για τις 7 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.

Το αρχικό σχέδιο για την Τηλέτυπος προέβλεπε ότι θα επεδίωκε να υπαχθεί στο καθεστώς του άρθρου 106 Β του πτωχευτικού κώδικα με στόχο την οικονομική της εξυγίανση.

Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό, για λογαριασμό των κύριων μετόχων της Τηλέτυπος θα συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις άδειες τρίτη εταιρεία συμφερόντων τους. Η επιλογή αυτή υπάκουε στη νομοθεσία που ορίζει πως καμία εταιρεία που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης δεν μπορεί να λάβει μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του ΕΣΡ.

Το σχέδιο της διοίκησης του Mega προέβλεπε, επίσης, πως στη συνέχεια, η εταιρεία  που θα διεκδικούσε την άδεια, θα απορροφούσε την Τηλέτυπος ΑΕ, όταν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από το πτωχευτικό δίκαιο.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι οριστικές προθέσεις των μετόχων κι αν τελικά θα εμφανίζονταν, με όποιο σχήμα, στο διαγωνισμό. 

Σε κάθε περίπτωση, το Mega έχει τη δυνατότητα, να εκπέμπει, ως το τέλος του Φεβρουαρίου, καθώς, όπως ορίζει ο νόμος 4339/2015, όποιος σταθμός δεν συμμετάσχει στη αδειοδοτική διαδικασία, μπορεί να μεταδίδει σήμα έως και τρεις μήνες από την προκήρυξη των αδειών, η οποία έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2017.

EΣΗΕΑ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι 

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το "κλείσιμο" του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του MEGA προς τις τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει».

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση, τονίζει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της, την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη, προσθέτει η ΕΣΗΕΑ.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή