Στο κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας η Ελλάδα – Κάλεσμα Πάιατ σε Αμερικανούς τουρίστες

Στο κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας η Ελλάδα – Κάλεσμα Πάιατ σε Αμερικανούς τουρίστες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την αλλαγή των ΗΠΑ στο σύστημα αξιολόγησης του επιπέδου σφαλείας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σχολίασε στον προσωπικό του ιστότοπο στο Twitter ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας, ενώ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην χώρα μας.

«Ανυπομονώ να δω ακόμα περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα το επερχόμενο έτος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ. «Οι Αμερικανοί τουρίστες πρέπει να αρχίσουν να φτιάχνουν τις βαλίτσες τους για να έρθουν», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, το νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι στο νέο σύστημα αξιολόγησης, ο κινδύνος ασφαλείας θα αποτυπώνεται σε κλίμακα 1 εώς 4. Το νέο πρόγραμμα αντικαθιστά τις καθιερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιών και τις έκτακτες ταξιδιωτικές ενημερώσεις, και σκοπό έχει να παρέχει στους Αμερικανούς ταξιδιώτες σαφείς, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας παγκοσμίως.

Βάσει της νέας κλίμακας, η χώρα μας κατατάσσεται στο επίπεδο ένα, όπου βρίσκονται χώρες για τις οποίες συστήνονται οι κανονικές προφυλάξεις για τους ταξιδιώτες.

Για τις χώρες στο επίπεδο 2, συστήνεται αυξημένη προφύλαξη, στο 3, θα κατατάσσονται χώρες για τις οποίες συστήνεται η επανεξέταση του ταξιδιού και στο τέταρτο, κράτη για τα οποία συστήνεται να μην ταξιδέψουν. Πέρα από την κατάταξη των χωρών στα τέσσερα επίπεδα ασφάλειας, θα δίνεται παράλληλα μια περιγραφή των κινδύνων και των τρόπων δράσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή