Εισβολή «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια

Εισβολή «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθορές σε ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκάλεσαν μέλη του «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το indymedia, στις 10.05 χθες το πρωί, μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν σε συμβολαιογραφείο και περιέλουσαν με αλατόνερο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές. Οπως ανέφεραν σε κείμενο που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «είναι βαθιά γελασμένοι όσοι θεωρούν πως θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν τις δικές του οικονομικές ανάγκες πάνω από τη δική μας ανάγκη για στέγη και ζωή».

Κατέγραψαν την εισβολή σε βίντεο το οποίο επίσης ανήρτησαν. Εκεί φαίνεται να εισβάλουν στο γραφείο συμβολαιογράφου και να χωρίζονται σε ομάδες που κατευθύνονται σε διαφορετικούς χώρους. Ενα μέλος του «Ρουβίκωνα», φορώντας καπέλο και καλύπτοντας με μαντίλι το πρόσωπό του, προφανώς σε ρόλο αρχηγού απείλησε τη συμβολαιογράφο λέγοντας: «Ξέρουμε πως φοβάσαι και πως θες να αλλάξεις όνομα και διεύθυνση. Σου συνιστούμε να το κάνεις. Ολοι οι συμβολαιογράφοι έχετε προειδοποιηθεί, θα έρθουν χειρότερα. Σου μιλάω πολύ ήρεμα τώρα, αλλά αν συμμετάσχεις σε άλλο πλειστηριασμό, θα μιλήσουμε πολύ διαφορετικά». Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα μέλη της αναρχικής ομάδας κατέστρεφαν υπολογιστές και εκτυπωτές. Εκπρόσωποι κινημάτων κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο. 

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας, που είχε κληθεί στη Βουλή ως εκπρόσωπος φορέα για να τοποθετηθεί επί άρθρων του πολυνομοσχεδίου, μίλησε για τα όσα υφίστανται οι συμβολαιογράφοι τους τελευταίους 8 μήνες, ενώ τάχθηκε υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αλλά και υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε εν ονόματι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κάλεσε «όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου να υπερασπιστούν τη νομιμότητα και όσους ενθαρρύνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους». Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής καταδίκασε την ενέργεια και διαβεβαίωσε ότι «καμία λαϊκή κατοικία δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό και σίγουρα δεν προστατεύεται με εγκληματικές ενέργειες εναντίον δημοσίων λειτουργών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή