Ηλεκτρονικά η εξέταση υποψηφίων οδηγών

Ηλεκτρονικά η εξέταση υποψηφίων οδηγών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τη φυσική παρουσία του εξεταστή θα διεξάγονται οι πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση διπλώματος οδήγησης, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Μαυραγάνης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή και ποιος θα αναλάβει το κόστος του νέου συστήματος από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα προβλέπεται η παρουσία του εξεταστή σε control room, το οποίο θα βρίσκεται ακόμη και σε άλλη πόλη. Στόχος ωστόσο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο σχεδιάζει ταυτόχρονα οι εξεταστές να αλλάζουν εξεταστικό κέντρο σε καθημερινή βάση, είναι ο περιορισμός στο ελάχιστο της επαφής του εξεταστή με τον υποψήφιο οδηγό. Στο επίκεντρο του νέου συστήματος θα βρεθεί η ουσιαστικότερη πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων και η εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα χρηματισμού που καταγγέλλονται στον τομέα.

Παράλληλα με τεχνολογικά βοηθήματα, θα παρακολουθείται και η διεξαγωγή των θεωρητικών μαθημάτων, όπως διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάνης. Εως αυτήν τη στιγμή οι εκπαιδευτές οδήγησης δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση επί του θέματος, καθώς εκείνοι θα επιφορτιστούν με την εκμάθηση των υποψηφίων στο νέο σύστημα, πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Στο πολυνομοσχέδιο πάντως διευκρινίζεται ότι μέχρι τις 30 Απριλίου θα συνεχιστεί κανονικά η διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς παρατάθηκε η ισχύς καταβολής του επιδόματος των 240 ευρώ για τους εξεταστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή