Χάος στην Αθήνα από το «χειρόφρενο» σε όλα τα ΜΜΜ

Χάος στην Αθήνα από το «χειρόφρενο» σε όλα τα ΜΜΜ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρής έκτασης επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι χθεσινές συγκεντρώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, γύρω στις 19.15 χθες ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις στη Βουλή με πέτρες, μάρμαρα και μπογιές, ενώ έπεσαν και μερικές βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και το ένα φυλάκιο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών. Λίγο αργότερα έφθασε στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑΜΕ, ύστερα από συγκέντρωση στην Ομόνοια. Περίπου 10.000 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πορεύτηκαν μέσω Σταδίου, ενώ στο Σύνταγμα είχαν συγκεντρωθεί ήδη 2.000 άτομα. Το μεσημέρι χθες, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε πορεία από την Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, με συμμετοχή μερικών εκατοντάδων υπαλλήλων.

Πρωτοφανές ήταν το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρήθηκε χθες στους δρόμους της πρωτεύουσας, καθώς για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια ακινητοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αποτέλεσμα ήταν η μοναδική εναλλακτική των μετακινούμενων να είναι τα Ι.Χ. και τα ταξί, τα οποία κατέκλυσαν τους δρόμους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισού, της Συγγρού, από το ύψος της Αμφιθέας, στην παραλιακή, στην Κηφισίας, στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων, στην Ηλιουπόλεως, στην Αλεξάνδρας, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Πατησίων, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Για πρώτη φορά η αστυνομία ανακοίνωσε επισήμως τη μη ισχύ του δακτυλίου αλλά και την ελεύθερη διέλευση των Ι.Χ. στις λεωφορειολωρίδες. Σημειώνεται ότι είθισται κατά τις ημέρες των απεργιών να μην ισχύουν οι λεωφορειολωρίδες ούτε να ελέγχονται οι οδηγοί Ι.Χ. για τυχόν είσοδο στο δακτύλιο, ωστόσο η πρόβλεψη συνήθως δεν ανακοινώνεται επισήμως. Επίσης, η πρακτική θέλει κατά τις ημέρες γενικών απεργιών οι αστικές συγκοινωνίες να λειτουργούν κατά τις ώρες των συλλαλητηρίων για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε χθες. Το βραχυκύκλωμα στους δρόμους της Αθήνας χθες όπως και την περασμένη Παρασκευή (24ωρη απεργία στο μετρό, στάση εργασίας στον ηλεκτρικό) αποδεικνύει ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς απορροφούν μεγάλο μέρος του οδικού κυκλοφοριακού φόρτου. Την κατάσταση, χθες, επιδείνωσαν τα συλλαλητήρια που «έκλεισαν» τους δρόμους του κέντρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή