Ο Χρήστος Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ- Ενταση με τον διορισμό συνεργάτιδας του Π. Καμμένου

Ο Χρήστος Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ- Ενταση με τον διορισμό συνεργάτιδας του Π. Καμμένου

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική γνώμη, κατά πλειοψηφία, διατύπωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ.

Υπέρ και για τα δύο πρόσωπα τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δήλωσε "παρών" για τον κ. Λεοντή και "κατά" για την κ. Τσατσαρώνη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε "ναι" για τον κ. Λεοντή και "κατά" για την κ. Τσατσαρώνη. Το ΚΚΕ δήλωσε "παρών" και για τα δύο πρόσωπα. Το Ποτάμι δήλωσε "ναι" για τον κ. Λεοντή και "παρών" για την κ. Τσατσαρώνη. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε "ναι" για τον κ. Λεοντή και "παρών" για την κ. Τσατσαρώνη. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε "ναι" για τον κ. Λεοντή και "όχι" για την κ. Τσατσαρώνη.

Στην ΕΡΤ η διευθύντρια επικοινωνίας των ΑΝΕΛ

Η αρνητική ψήφος των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο πρόσωπο της κυρίας Τσατσαρώνη οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ταυτόχρονα τις ιδιότητες της Διευθύντριας Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του Προέδρου του κόμματος στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ για τον διορισμό της κας Κατερίνας Τσατσαρώνη, πρώτος έθιξε το ζήτημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι πρώτη φορά στελέχη της ΕΡΤ έχουν τόσο στενούς κομματικούς δεσμούς και κάλεσε την ίδια να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται να διατηρήσει την κομματική της δραστηριότητα δίπλα στον Πάνο Καμμένο. «Μήπως είναι ασυμβίβαστο το γεγονός ότι έχετε τόσο στενή και ενεργή θέση;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Χαράλαμπος Αθανασίου από τη ΝΔ, μιλώντας για «ασυμβίβαστο» μεταξύ των δύο θέσεων. Η κυρία Τσατσαρώνη, ωστόσο, δεν φάνηκε διατεθειμένη να παραιτηθεί της κομματικής της θέσης και νιώθοντας προφανώς θιγμένη, απάντησε για τον Πάνο Καμμένο, προσθέτοντας ότι: «Είμαι τεχνοκράτης. Δεν είμαι σε κανένα κομματικό όργανο. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως θα μπορούσα από την θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ;». «Ο διορισμός πρέπει να εκπέμπει κάτι όπως με την πρόταση με τον κ. Λεοντή. Πρόκειται για μια θέση σε μια Α.Ε του Δημοσίου. Δηλαδή, αν διορίζονταν η κυρία Σβίγγου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε ζήτημα;», επέμεινε ο κος Βενιζέλος. Στο ζήτημα παρενέβη ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι ο ίδιος πρότεινε ως υποψήφιο μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ την κα Τσατσαρώνη, υπενθυμίζοντας πως ούτε ο κ. Ταγματάρχης ούτε ο κ. Τσακνής ούτε τώρα ο κ. Λεοντής είχαν ένσημα και περγαμηνές ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα πάμε όμως και στο άλλο άκρο να θεωρείται μεμπτή η πολιτική στράτευση», κατέληξε.

Παππάς: Ουδέν πρόβλημα

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς σημείωσε: «Νομίζω ότι ο ομιλών, εάν είναι ευάλωτος σε κάποια κριτική αυτή δεν είναι της επιλογής προσώπων με κομματικές περγαμηνές. Θα ήθελα να ανακαλέσετε στη μνήμη σας ποιους έχουμε προτείνει ως υπουργείο για τους εποπτευόμενους φορείς και να συμφωνήσουμε ότι ούτε ο κ. Ταγματάρχης είχε ένσημα και περγαμηνές στράτευσης στο κόμμα του οποίου έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ, ούτε ο κ. Τσακνής, ούτε ο κ. Κωστόπουλος, ούτε ο κ. Λεοντής. Από εκεί και μετά δεν θα πάμε και στο άλλο άκρο να θεωρούμε αρνητική προϋπόθεση την στράτευση ενός ανθρώπου ή την επαγγελματική του λειτουργία δίπλα στον αρχηγός ενός κόμματος το οποίο κυβερνάει».

«Το επάγγελμά μου ασκώ, δεν ασκώ πολιτική. Τεχνοκράτης είμαι και πιστεύω ότι θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ΕΡΤ και να γίνει εμπορικά αποτελεσματική κρατώντας την ποιότητά της» είπε, από την πλευρά της, η κ. Τσατσαρώνη.

Ο Χρ. Λεοντής κατέστησε σαφή τη βούλησή του τα προγράμματα της ΕΡΤ να είναι προσανατολισμένα σε τομείς που είναι συνυφασμένοι με την καλλιέργεια, τον πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη και το δυναμικό της ΕΡΤ να ενθαρρυνθεί ώστε να αναπτύξει τις δημιουργικές του ικανότητες.

Παρά την τελική στάση των κομμάτων στην ψηφοφορία όλα τα κόμματα επισήμαναν την μεγάλη διαδρομή του Χρ. Λεοντή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή