Εξηγήσεις Ζουράρι με νέες δηλώσεις για Ολυμπιακό – ΠΑΟΚ

Εξηγήσεις Ζουράρι με νέες δηλώσεις για Ολυμπιακό – ΠΑΟΚ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης

Εξηγήσεις για όσα είχε δηλώσει στην επίμαχη ραδιοφωνική εκπομπή και που οδήγησαν στην παραίτησή του, αποπειράθηκε να δώσει ο Κώστας Ζουράρις. Οι τοποθετήσεις του έγιναν στο περιθώριο δηλώσεων του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη μετά από σύσκεψη για τις μετακινήσεις οπαδών με τους διοικούντες των ΠΑΕ. 

Ο παραιτηθείς υφυπουργός έτυχε να περνά από εκεί, καθώς το υφυπουργείο Αθλητισμού στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το υπουργείο Παιδείας. Οι δημοσιογράφοι έστρεψαν αμέσως τις κάμερες πάνω του, με τον Κώστα Ζουράρι να εξηγεί πως όσον αφορά στην επίμαχη φράση για τον Άρη, οφείλεται στο ότι έλεγε ένα ανέκδοτο και είχε βγάλει τα ακουστικά. «Τα παιδιά του Άρεως έχουν δίκιο γιατί άκουσαν το τελευταίο. Κι εγώ έχω δίκιο να τα λέω,» είπε ο Κώστας Ζουράρις που ευχήθηκε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού «να αυξάνονται και να πληθύνονται ώστε να φτάσουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη πως το ελληνικό Δημόσιο δεν θα πρέπει να πληρώνει για Ανώνυμες Εταιρίες όπως είναι οι ΠΑΕ. Κληθείς να σχολιάσει για το φλέγον θέμα της βίας και της μετακίνησης των οπαδών, είπε συγκεκριμένα: «Εγώ παιδί μου είμαι εκδοροσφαγεύς. Δεν μπορώ να συμμετέχω στην αντιμετώπιση της βίας», απάντησε αρχικά. «Εγώ έλεγα πάντα: Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο, μέσα στο γήπεδο για τέτοια πράγματα, εκτός αν υπάρχουν ποινικά. Έπρεπε, όπως γίνεται και στην Ευρώπη, να υπάρχει ιδιωτική επαγρύπνηση των ομάδων και η ελληνική δημόσια αστυνομία έχει σοβαρότερα και πιο επείγοντα και πιο δύσκολα πράγματα απ' το να τρώμε τα λεφτά του ελληνικού λαού για να ασχολούμαστε με εμπορικές εταιρείες. Είναι εμπορικές εταιρείες, ανώνυμες εταιρίες. Αυτές έχουν τα λεφτά, αυτές μπορεί να είναι ελλειμματικές ή προσοδοφόρες και από αυτά τα χρήματα πρέπει να πληρώνουν την εσωτερική τους ασφάλεια. Μόνο όταν υπάρχει ποινικό θέμα, θα επεμβαίνει, όπως παντού φυσικά η αστυνομία. Είναι απαράδεκτο να απασχολούμαι άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας, λεφτά του ελληνικού δημοσίου, για ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Όπως άποψή μου είναι επίσης, πως κάποτε οι ΠΑΕ θα πρέπει να μεταφερθούν στο υπουργείο Εμπορείου, διότι το αθλητικό τμήμα είναι μόριο, μέρος της ανωνύμου εταιρείας. Όταν μία Ανώνυμη Εταιρεία χρεοκοπεί, δίνει το ελληνικό Δημόσιο λεφτά για να συνεχίσει; Όχι! Επομένως όποιος χρεοκοπεί κλείνει, όποιος βρει λεφτά συνεχίζει».

Εν συνεχεία, ζητήθηκε από τον Κώστα Ζουράρι να τοποθετηθεί για τα όσα προκάλεσαν την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας: «Έκανα πολύ μεγάλο λάθος διότι έβγαλα τα ακουστικά εκείνη την ώρα στη Θεσσαλονίκη… έλεγα ένα τρομερό ανέκδοτο που είναι πασίγνωστο για τους Αρειανούς και τους ΠΑΟΚτσήδες, το οποίο κοροϊδεύει και τους ΠΑΟΚτσίδες, και μάλιστα τη Θύρα 4 που είμαι και επίτιμος πρόεδρος, και τους Αρειανούς. Έμεινε, λοιπόν το τελευταίο, είχα βγάλει εγώ τα ακουστικά. Και ως προς το τελευταίο που ακούστηκε, οι Αρειανοί έχουν δίκιο να εξαγριωθούν. Ό,τι είναι σκώμμα, χλεύη, σάτιρα και δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, κι ακόμη με αυτά που λένε σε μένα… ότι κάτι συμβαίνει σε ορισμένα σημεία του σώματος της μαμάς μου, με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί κάποιο άλλο τμήμα των μορίων κάποιου άλλου κυρίου… επειδή είμαι τμήμα της ιδιότητας του μεγάλου ΠΑΟΚ, άρα θεωρώ ότι δεν απευθύνονται σε εμένα, ότι δεν είναι προσωπική ύβρης και είναι ουσιαστικά συλλογική σάτιρα. Είναι συλλογική σάτιρα, από τον Αριστοφάνη, μέχρι τον μακαρίτη που τον κλαίμε τώρα τον Τζίμη τον Πανούση, μέχρι τον Χάρρυ Κλυνν. Επομένως, τα μεν παιδιά του Άρεως έχουν δίκιο γιατί άκουσαν το τελευταίο. Κι εγώ έχω δίκιο να τα λέω».

Προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ο τέως υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις ευχήθηκε, στο τέλος: «Να αυξάνονται και να πληθύνονται, ώστε να φτάσουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ