Ζητούν ενίσχυση ασφάλειας σε φυλακές και δικαστήρια

Ζητούν ενίσχυση ασφάλειας σε φυλακές και δικαστήρια

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα ασφάλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εγείρουν δικηγόροι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αποδίδοντας καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης.

Από διαφορετικές αφετηρίες, τόσο οι δικηγόροι όσο και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», ζητώντας τη λήψη μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

Προ ημερών, είχε υπάρξει συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αντικείμενο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην Ευελπίδων. Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο χθες, καθώς Ρομά συνεπλάκησαν στον χώρο των δικαστηρίων, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ, τα επεισόδια εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας η οποία, όπως σημειώνεται, «ενεφανίσθη όταν αυτά τελείωναν». «Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών», καταγγέλλει ο ΔΣΑ, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων άμεσα.

Κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας καταγγέλλουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία τους αποδοκιμάζουν τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, υποστηρίζοντας ότι επί της ουσίας κωφεύει στα αιτήματά τους και αρνείται να τους συναντήσει, ενώ παραθέτουν και τρία πρόσφατα, σοβαρά, περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί. Οπως επισημαίνει η ΟΣΥΕ, παραμονές Πρωτοχρονιάς δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι γρονθοκοπήθηκαν από Αφγανούς κρατούμενους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. Δεύτερο περιστατικό που καταγγέλλεται αφορά το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού όπου τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε αυτοκίνητα σωφρονιστικών υπαλλήλων. Το τρίτο περιστατικό στο οποίο γίνεται αναφορά είναι επίθεση που δέχθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος από οροθετικό κρατούμενο στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και από την οποία ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα στην υγεία του. «Είναι βέβαιο ότι με την τακτική που ακολουθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης με μαθηματική ακρίβεια θα συμβούν και άλλα χειρότερα περιστατικά στις φυλακές», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ, με την οποία επαναδιατυπώνεται το αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή