Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, όπως και στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου και Αγ. Μαρίνας-Νέων Στύρων, ενώ από τη Ραφήνα εκτελέστηκε μόνο το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσας-Αιδηψού, Γλύφας-Αγιόκαμπου, Βόλου-Σποράδων και Καβάλας-Πρίνου.

Στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου, από τις 2.30 τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης πιθανόν να αρχίσουν να εκτελούνται δρομολόγια.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Κυλλήνης-Ζακύνθου και Κυλλήνης-Κεφαλλονιάς. Κανονικά εκτελούνται από τις 2μμ τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Νωρίτερα λόγω ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι στα επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη» που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να παρασυρθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο πρόσδεσης.

Το πρωί, το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά και στη συνέχεια δέθηκε με ασφάλεια από τα ρυμουλκά «Παντοκράτωρ» και «Αγωνιστής».

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» λόγω των ισχυρών ανέμων, 9-10 μποφόρ, δεν μπορούσε νωρίτερα να εισέλθει στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο ενώ χθες βράδυ δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Μυκόνου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Φαστ Φέρρις Άνδρος» που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα προς Άνδρο-Τήνο-Μύκονο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή