Εργοδότης ζήτησε από υπάλληλο να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων

Εργοδότης ζήτησε από υπάλληλο να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργοδότη καταστήματος εστίασης στο Ναύπλιο ο οποίος απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων, εντόπισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ ότι ο εργοδότης του απαίτησε να του επιστραφεί το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει, μέσω τραπέζης.

Έπειτα από την καταγγελία του εργαζομένου στο ΣΕΠΕ και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επαναλαμβάνει ότι η τήρηση της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς και η προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα αυθαιρεσίας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή