Δολοφονία Στεφανάκου: Ερευνες για «παρατηρητή»

Δολοφονία Στεφανάκου: Ερευνες για «παρατηρητή»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να υπήρχε και τρίτο πρόσωπο που υπέδειξε στους δύο δράστες την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν τον Βασίλη Στεφανάκο το απόγευμα της Τετάρτης στο Χαϊδάρι, μόνο, χωρίς τη συνήθη συνοδεία ασφαλείας του, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν ότι η μαύρη BMW του πρώην βαρυποινίτη είναι θωρακισμένη και πιθανολογείται ότι αρχικός τους στόχος θα ήταν να τον πυροβολήσουν προτού επιβιβαστεί σε αυτή. Τελικά ο 57χρονος πρόλαβε να καθίσει στη θέση του οδηγού, οι δράστες άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 29 κάλυκες και στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο θραύσματα βολίδων. Η βαλλιστική εξέταση θα δείξει κατά πόσον το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Πάνω στο θύμα βρέθηκε ένα 38άρι περίστροφο, το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Η λευκή μηχανή τύπου Tiger, με την οποία διέφυγαν οι δράστες κατευθυνόμενοι προς τον Ασπρόπυργο, είχε δηλωθεί ως κλεμμένη τον Δεκέμβριο στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Το υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν έξω από το ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο κτιρίου στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου είχε σταθμεύσει η BMW του Στεφανάκου, ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές. Στο ίδιο κτίριο στον πρώτο όροφο στεγάζονται τα γραφεία εταιρείας διανομής υγραερίου, που είχε συστήσει το θύμα μετά την αποφυλάκισή του το 2016 από τον Κορυδαλλό.

Ερευνες στα κινητά

Πέρα από τις κάμερες κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών, που θα αξιοποιηθούν για να χαρτογραφηθεί η πορεία των δραστών, θα διερευνηθούν και οι τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν από το συμβάν. Πάνω στο θύμα βρέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο.

Συνοδός ασφαλείας του Στεφανάκου φέρεται να βρισκόταν στα γραφεία της εταιρείας αργά το απόγευμα της Τετάρτης και να μην πρόλαβε να κατέβει. Θα διερευνηθεί ακόμη το ενδεχόμενο να δέχτηκε κάποιο παραπλανητικό τηλεφώνημα και γι’ αυτό να μην ακολούθησε το θύμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Στεφανάκος δεν τους είχε απασχολήσει ποινικά μετά την αποφυλάκισή του τον Αύγουστο του 2016. Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 στην ίδια περιοχή όπου τον δολοφόνησαν την περασμένη Τετάρτη.

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε υπόθεση δολοφονίας στο Περιστέρι, ενώ του είχε επιβληθεί και ποινή φυλάκισης 14,5 ετών για εμπλοκή σε υποθέσεις προστασίας και λαθρεμπορίου.

Αποφυλακίστηκε νωρίτερα, βάσει των διατάξεων του «νόμου Παρασκευόπουλου», για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Ο νόμος 4322 τέθηκε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2015 και θα είχε ισχύ μέχρι τον Απρίλιο του 2016, αλλά έλαβε παράταση.

Ο Στεφανάκος είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και φέρεται να είχε ανοικτά διάφορα μέτωπα που εξετάζουν οι αστυνομικοί για να βρεθεί το κίνητρο της δολοφονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή