Επί ποδός οι απόφοιτοι δύο ΤΕΙ

Επί ποδός οι απόφοιτοι δύο ΤΕΙ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απόφοιτοι ΤΕΙ ζητούν και τα δικά τους πτυχία να αναβαθμισθούν σε πανεπιστημιακά ενόψει της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά. Η οξύτατη ανακοίνωση του συλλόγου αποφοίτων του ΤΕΙ Πειραιά συμπυκνώνει την επιχειρηματολογία των αποφοίτων ΤΕΙ. Μάλιστα, οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Πειραιά δηλώνουν «απερίφραστα ότι η μεθόδευση αυτή δεν θα περάσει έτσι. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο σε όλα τα επίπεδα, νομικά και πολιτικά. Τα αποτελέσματα των πράξεών της η κυβέρνηση θα τα δει σύντομα και στις κάλπες».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του συλλόγου αποφοίτων ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα επικρίνει τον κ. Γαβρόγλου «για την παντελή έλλειψη διάθεσης διαλόγου και την πλήρη απαξίωση των πτυχιούχων των δύο ιδρυμάτων, η οποία γίνεται φανερή από την απόλυτη έλλειψη κάθε είδους πρόνοιας για τους αποφοίτους των δύο ιδρυμάτων που απορροφώνται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής». «Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι η διευθέτηση των κύριων ζητημάτων που απασχολούν τους χιλιάδες αποφοίτους ενόψει της “πανεπιστημιοποίησης”: Των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και της ύπαρξης διαδικασίας ισοτίμησης των πτυχίων των αποφοίτων με αυτά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε όχι κάποιου είδους διακριτική μεταχείριση, αλλά αυτό που η Πολιτεία αναγνωρίζει: την ακαδημαϊκή και επαγγελματική αρτιότητα των αποφοίτων των δύο ιδρυμάτων, η οποία αποτυπώθηκε και στις εκθέσεις της αξιολόγησης η οποία αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής.

Η Πολιτεία, αφού καρπώθηκε τα οφέλη (κοινοτικά κονδύλια, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.) από την ύπαρξη των ιδρυμάτων, επιχειρεί να κλείσει το κεφάλαιο ΤΕΙ βιαστικά, αφήνοντας εκτεθειμένους τους χιλιάδες αποφοίτους τους, με πτυχία χωρίς αντίκρισμα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά», αναφέρει ο σύλλογος, καλώντας σε συμπαράταξη τους αποφοίτους όλων των ΤΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή