Φραγκούλης Φράγκος: Αν μου ζητηθεί θα ηγηθώ κόμματος – Εμαθα ότι ήταν 800.000 στο συλλαλητήριο

Φραγκούλης Φράγκος: Αν μου ζητηθεί θα ηγηθώ κόμματος – Εμαθα ότι ήταν 800.000 στο συλλαλητήριο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράκγος ο οποίος ήταν από τους βασικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ζήτησε την αντικατάσταση του επίσημου διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για τον οποίο είπε ότι δεν είναι αντικειμενικός.

«Έχει το θράσος να είναι στην επικαιρότητα, να έχει πλουτίσει. Ο συγκεκριμένος, ασχολείται και με το θέατρο, δεν μου αρέσουν οι θεατράνθρωποι όταν ασχολούνται με τέτοια θέματα. Δεν είναι αντικειμενικός και πρέπει να αντικατασταθεί», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε, απαντώντας σε ερώτηση για τον κόσμο που βρέθηκε στο συλλαλητήριο: «Εγώ έμαθα από τη Rai Uno για 800.000. Δεν είμαι των υπερβολών».

Ο Φρ. Φράγκος ερωτηθείς αν του ζητηθεί από πολίτες και φορείς να ηγηθεί κόμματος απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός ε.α. Φρ. Φράγκος.

Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια που έχει αποστρατευθεί, έχουν γραφεί πολλά περί της ανάμιξής του στην πολιτική, ειδικότερα πως θα ηγηθεί κόμματος, ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

Όπως είπε, ο στόχος δεν επετεύχθη, γιατί αυτός ήταν να γίνει ένα συμβούλιο πολιτικής ασφαλείας. «Ο ελληνικός λαός, απέδειξε ότι  όταν διακυβεύονται τα εθνικά του συμφέροντα, αντιεπιτίθεται».

Σχετικά με το μήνυμα που πέρασε το συλλαλητήριο, σχολίασε ότι «θέτει την επαναδιαπραγμάτευση από την αρχική θέση ότι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Ο κ. Τσίπρας να κοιτάξει την πλειοψηφία που έχει και να μην εμφανιζόμαστε με εκατό αντιλήψεις και απόψεις».

Τέλος, άφησε αιχμές για τις αρχές και το πως αυτές καθοδήγησαν τους πολίτες για να φτάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης, αλλά και για την κάλυψη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή