Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εμπρησμό της κατάληψης «Libertatia» σε νεοκλασικό κτίριο της Λεωφόρου Στρατού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εισαγγελέας, ενώπιον της οποίας προσήχθησαν νωρίτερα, άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για συνολικά οκτώ πράξεις, μεταξύ αυτών για το κακούργημα του εμπρησμού (τα υπόλοιπα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος). Οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 22 έως 37 ετών, αναμένεται να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και μέχρι τότε κρατούνται.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους διωκόμενους.

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια-1

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Δελφών, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτό, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομική κλούβα, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ -προκειμένου να τους απωθήσουν- έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα πνεύματα ηρέμησαν και η πορεία συνεχίστηκε, καταλήγοντας -μέσω κεντρικών δρόμων- στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όπου ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων στα γύρω στενά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή