Αρνηση γιατρών για τις νέες συμβάσεις

Αρνηση γιατρών για τις νέες συμβάσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να προσφύγει δικαστικά κατά της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς εξετάζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Δηλώνει αντίθετος με τους όρους που θέτει ο ΕΟΠΥΥ και χαρακτηρίζει την πρόσκληση ενδιαφέροντος ως «απαξιωτική για την ιατρική λειτουργία». Οπως εξηγεί, «πάγια αντιμισθία σε χαμηλά επίπεδα στον χώρο του ιδιωτικού ιατρείου, με μεγάλες λειτουργικές δαπάνες, σε συνδυασμό με την αυξημένη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, σημαίνει μηδαμινό ή και αρνητικό καθαρό εισόδημα».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, οι προϋποθέσεις του ωραρίου λειτουργίας των οικογενειακών γιατρών για ασφαλισμένους δεν αφήνουν περιθώρια ελεύθερου χρόνου για ασθενείς, οι οποίοι επιθυμούν να εξεταστούν ιδιωτικά. Η αμοιβή των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών γιατρών, θα είναι για το πρώτο τρίμηνο 1.623 ευρώ μηνιαίως, ενώ στο μέλλον θα υπολογίζονται και ηλικιακοί συντελεστές, των εγγεγραμμένων σε κάθε γιατρό πολιτών. Ο ΠΙΣ καλεί τον ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπ. Υγείας να αποσύρουν την πρόσκληση, η οποία, όπως υποστηρίζει, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Για το ηλικιακό όριο των 65 ετών που έχει θέσει ο ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή