ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή της ΠΟΑΣΥ στον Τόσκα για τα μέτρα προστασίας συμβολαιογραφικών γραφείων

epistoli-tis-poasy-ston-toska-gia-ta-metra-prostasias-symvolaiografikon-grafeion-2229374

Με μία καταγγελτική επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, επανέρχεται στο θέμα της ανάθεσης ενός ακόμα «πάρεργου» όπως το χαρακτηρίζει, αυτό των μέτρων προστασίας συμβολαιογραφικών γραφείων.

«Η διάσωση των διαθέσιμων κεφαλαιακών αποθεμάτων των συστημικών τραπεζών της χώρας, είναι αδύνατον να διασώσει την παραγόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα των πλειστηριασμών και ειδικότερα αυτών της πρώτης κατοικίας. Προκειμένου λοιπόν, να διασωθείτε και να μη διασυρθείτε μετακυλίετε εντέχνως αυτό το πρόβλημα και το αναγάγετε από αμιγώς πολιτικό σε καθαρά «αστυνομικό», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Οι εκδοθείσες πρόσφατες σχετικές με το θέμα διαταγές, θα αφαιμάξουν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου και μάλιστα προς επίρρωση αυτού του σκοπού θυσιάζεται την βασική αποστολή του Σώματος, που δεν είναι άλλη από αυτή της προάσπισης της ζωής, της τιμής και της περιουσίας (βλ. πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας) των Ελλήνων πολιτών».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.: 1)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
2) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής

Θέμα: «Μέτρα προστασίας συμβολαιογραφικών γραφείων.»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας, επανέρχεται με καταγγελτικό λόγο ως προς την ανάθεση ενός ακόμα πάρεργου προς την Ελληνική Αστυνομία. Ένα πάρεργο, το οποίο έρχεται να καλύψει τις εγγενείς και αντικειμενικές δυσκολίες πολιτικής διαχείρισης, του μέγιστου κοινωνικού-μνημονιακού προβλήματος που ακούει στο όνομα «πλειστηριασμοί».

Η διάσωση των διαθέσιμων κεφαλαιακών αποθεμάτων των συστημικών τραπεζών της χώρας, είναι αδύνατον να διασώσει την παραγόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα των πλειστηριασμών και ειδικότερα αυτών της πρώτης κατοικίας. Προκειμένου λοιπόν, να διασωθείτε και να μη διασυρθείτε μετακυλίετε εντέχνως αυτό το πρόβλημα και το αναγάγετε από αμιγώς πολιτικό σε καθαρά «αστυνομικό».

Οι εκδοθείσες πρόσφατες σχετικές με το θέμα διαταγές, θα αφαιμάξουν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου και μάλιστα προς επίρρωση αυτού του σκοπού θυσιάζεται την βασική αποστολή του Σώματος, που δεν είναι άλλη από αυτή της προάσπισης της ζωής, της τιμής και της περιουσίας (βλ. πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας) των Ελλήνων πολιτών.

Παρακαλούμε όπως, λάβετε σοβαρά υπόψη τις κοινές καταγγελίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και εκ του θεσμικού σας ρόλου αναλάβετε πρωτοβουλίες επίλυσης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, με πολιτικές αποφάσεις και ουχί με αστυνομοκρατούμενα μέτρα και προστασία.

Δώστε έμφαση στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ελληνική Κοινωνία και θωρακίστε την, στηρίζοντας τους στυλοβάτες αυτής, που δεν είναι άλλοι από τους ένστολους λειτουργούς».