Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Από τη Ραφήνα τα πλοία δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα. Στο μεταξύ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Μύκονο – Σύρο – 'Ανδρο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου.

Το ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να τα ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολoγίων μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου και των Σποράδων, έως το πρωί. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις υπάρχει στις πεδινές περιοχές της Πελοποννήσου και των Σποράδων, επίσης έως το πρωί. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και κυρίως στην Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός.

Σύμφωνα με το meteo.gr Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από -1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 9, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 6, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 3 έως 10, και στην Κρήτη από 6 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση έως 2 μποφόρ από το πρωί.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6, και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή