Αυξάνονται καθημερινά τα μπλόκα των αγροτών

Αυξάνονται καθημερινά τα μπλόκα των αγροτών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλασιάζονται καθημερινά τα αγροτικά μπλόκα σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη. Τα τρακτέρ που συγκεντρώνονται δεν αποκλείουν την κυκλοφορία, αλλά δημιουργούν επί τόπου προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Oι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, οι οποίες οργανώνονται κυρίως από τους αγροτοσυνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, ξεκίνησαν τη Δευτέρα από την Καρδίτσα στον Ε65 στο ύψος του Δέλτα, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου τριακόσια τρακτέρ και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. Οσον αφορά τη συμμετοχή φέτος, πολλές ομάδες αγροτών προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής, ενώ και κάποιες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Ελλάδας δεν είχαν ιδιαίτερη συμμετοχή. Πολλοί αγρότες εκτιμούν ότι δεν αποδίδει πλέον ο συγκεκριμένος τρόπος αντίδρασης, δεδομένου ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει εντελώς. Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν ότι πρόκειται για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις που έχουν στόχο να κρατήσουν το ενδιαφέρον έως τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αgrotica (η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου).

Διεκδικήσεις

Οσον αφορά τις διεκδικήσεις, αφορούν όλα τα θέματα, όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται μέχρι τώρα. Οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Επίσης διεκδικούν να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια, να μειωθεί η φορολογία και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής στις αγροτικές περιοχές.

Χθες, αγρότες της περιοχής των Τρικάλων έβγαλαν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στον Ε65.

Σήμερα οι αγρότες της Ημαθίας αναμένεται να βγάλουν τα τρακτέρ στο ύψος της Κουλούρας, ενώ μπλόκο σχεδιάζεται και από τους αγρότες του Ηρακλείου στην Κρήτη. Αύριο Παρασκευή, θα βγουν στον δρόμο και αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ορεστιάδας από τους αγρότες του Εβρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή