Ηχηρές αποστρατείες από ΕΛ.ΑΣ. λόγω κρίσεων

Ηχηρές αποστρατείες από ΕΛ.ΑΣ. λόγω κρίσεων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηχηρές αποστρατείες συνεχίστηκαν οι τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησαν τη Δευτέρα με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εσωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) να παρατείνει για ακόμα έναν χρόνο τη θητεία του αρχηγού Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Εκτός της αποχώρησης του μέχρι πρότινος γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγου Αντώνη Μπάκα και του τέως –πλέον– επικεφαλής της ΓΑΔΑ, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, παρελθόν για το Σώμα αποτελούν οκτώ υποστράτηγοι. Ανάμεσα σ’ αυτούς ο Βλάσης Βαλατσός, που το τελευταίο διάστημα διετέλεσε διοικητής της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, καθώς και ο Γιώργος Κωτσάκης, προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών του Αρχηγείου.

Στον βαθμό του ταξιάρχου «κόπηκαν» 16 αξιωματικοί. Μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η αποστρατεία του Αναστάσιου Αναστασάκου, ο οποίος την τελευταία διετία βρισκόταν στο τιμόνι της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Την ανάληψη της ηγεσίας των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. από τον κ. Αναστασάκο είχε προτείνει τον Νοέμβριο του 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μετά την εσπευσμένη αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου από την υπηρεσία.

Τον δρόμο της αποστρατείας πήραν ακόμα ο μέχρι προχθές διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών Δημήτρης Μουστακαλής καθώς και ο διευθυντής της υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Παναγιώτης Μαρκετάκης.

Σε ό,τι αφορά τις ανακατατάξεις και μετακινήσεις στο εσωτερικό του Σώματος, ο μέχρι πρόσφατα διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης αναλαμβάνει χρέη γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, ενώ στη θέση του μετακινείται ο Γιώργος Ψωμάς, παλιός διοικητής της ΕΚΑΜ και μέχρι πρόσφατα προϊστάμενος της «πολύπαθης» Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής. Αντίθετα, αμετακίνητοι στις θέσεις τους έμειναν ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αχιλλέας Σκανδάλης, ο επικεφαλής του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου Μανώλης Πλουμής καθώς επίσης και η Πηνελόπη Μανιάτη, διευθύντρια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Η διαδικασία συνεχιζόταν έως αργά χθες το βράδυ με τις τοποθετήσεις των ταξιάρχων και τις κρίσεις των αστυνομικών διευθυντών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι κρίθηκαν οι πρώτοι 40 αστυνομικοί διευθυντές (με σειρά παλαιότητας) από τους οποίους αποστρατεύτηκαν «μόλις» οκτώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή