«Ναι» επιχειρηματικού κόσμου στο νέο ΑΕΙ

«Ναι» επιχειρηματικού κόσμου στο νέο ΑΕΙ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικοί παρουσιάζονται οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών και των εμπόρων – επιχειρηματιών στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, χθες συναντήθηκαν για το θέμα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιάμης δήλωσε ότι «η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θεωρώ ότι θα βοηθήσει αφάνταστα την ελληνόκτητο ναυτιλία στη δημιουργία νέων και άξιων τεχνικών στο ναυτικό επάγγελμα και στο cluster της ναυτιλίας. Εύχομαι αυτόν τον δρόμο να τον ακολουθήσουν πολλοί νέοι και νέες, ούτως ώστε πολύ σύντομα να στελεχώσουμε είτε τα γραφεία και τα πλοία είτε τις επισκευαστικές ζώνες με το ανάλογο προσωπικό».

Από την πλευρά του, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πραγματικά είναι ένα όνειρο και μια προσπάθεια πολλών ετών που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Θα το στηρίξουμε ως επιχειρηματικός κόσμος, ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Πιστεύουμε ότι πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει κλάδους οι οποίοι θα έχουν άμεση απορρόφηση στην αγορά, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις σπουδές με την απασχόληση, χωρίς πολύπλοκες γέφυρες, αλλά σε μια ευθεία. Τα τμήματα τα οποία τουλάχιστον έχουμε σχεδιάσει ως αγορά, ως πραγματική οικονομία, είναι αρχικά πέντε. Σε αυτά έχουμε δώσει προτεραιότητα. Γνωρίζουμε ότι αυτές είναι οι άμεσες ανάγκες της αγοράς και με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να μείνουν και να δουλέψουν στην Ελλάδα».

Από την άλλη, υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι ο Κώστας Γαβρόγλου έχει ολιγωρήσει να ενημερώσει τους φετινούς υποψηφίους των ΑΕΙ σε ποια πεδία θα κατανεμηθούν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ειδικός λογαριασμός

Την ίδια στιγμή, για τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σχετικά με το ύψος των ποσών που πρέπει να καταβάλλουν στον ειδικό λογαριασμό του ΑΕΙ τους οι πανεπιστημιακοί που ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα, αλλά και όσοι έχουν σχετικές οφειλές από το παρελθόν –οι καθηγητές των Οδοντιατρικών είχαν αντιδράσει έντονα για τις παλαιότερες οφειλές τους–, η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ δηλώνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή