Φάμελλος: Κανένα πρόβλημα με το νερό της Θεσσαλονίκης

Φάμελλος: Κανένα πρόβλημα με το νερό της Θεσσαλονίκης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ποιότητα του νερού στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος  Σωκράτης Φάμελλος  απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή, με θέμα «Εντοπισμός Υδρογονανθράκων στο νερό του Αλιάκμονα που τροφοδοτεί την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της πόλης της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι πράγματι εντοπίστηκε η ύπαρξη κηλίδων ελαιώδους μορφής στην επιφάνεια της Δ2 δεξαμενής του επιφανειακού νερού του Αλιάκμονα στις 10 Ιανουαρίου, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε σε καμία στιγμή ποιοτικό και ποσοτικό πρόβλημα όσον αφορά την απρόσκοπτη υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, διότι η ρύπανση εντοπίστηκε στην είσοδο του διυλιστήριου και η ΕΥΑΘ χρησιμοποίησε ως συμπληρωματική πηγή υδροδότησης τις πηγές της Αραβησσού και άλλες υδρογεωτρήσεις, ενώ αύξησε τον χρόνο παραμονής του νερού εντός της μονάδας διύλισης.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, έγινε καθαρισμός της προσαγωγού διώρυγας, ενώ ακόμα και τα Σαββατοκύριακα αξιοποιήθηκε διπλή στελέχωση και των εργαστηρίων, για να υπάρχει ασφάλεια στο πόσιμο νερό. 

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι ενημερώθηκαν άμεσα ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η αρμόδια Υπηρεσία Υγιεινής, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, ενώ με εντολή εισαγγελέα δημιουργήθηκαν μεικτά κλιμάκια από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και αρμόδιοι υπάλληλοι όλων αυτών των υπηρεσιών βγήκαν στο πεδίο και προχώρησαν μαζί με στελέχη της ΕΥΑΘ για να εντοπίσουν την προέλευση και να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κομβικά σημεία. Παράλληλα, ο Αν. ΥΠΕΝ ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του οργανώθηκε κλιμάκιο αποτελούμενο από τα διευθυντικά στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ και Επιθεώρησης Περιβάλλοντος,  ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή