Μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα καινοτόμο πρόγραμμα προσφέρει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αυτήν την φορά στον Ελληνικό Πολιτισμό. Το εν λόγω πρόγραμμα πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρει διεπιστημονική και διαχρονική σπουδή των πτυχών, των εκφάνσεων και της συμβολής του ελληνικού πολιτισμού στο ελληνικό ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Μέσα από συνολικά δώδεκα (12) διακριτές Θεματικές Ενότητες, οι φοιτητές του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν θεωρητική κατάρτιση πάνω στις έννοιες πολιτισμός και κουλτούρα, να αποκτήσουν εις βάθος γνώσεις στους τομείς τέχνη, ιστορία, αρχιτεκτονική, φιλοσοφία, επιστήμη, αρχαίο και σύγχρονο θέατρο, κινηματογράφο, μουσική και χορό, αρχαιολογία, μουσειολογία και πολεοδομία και να έρθουν σε επαφή με την ελληνική γραμματεία από τα ομηρικά έπη μέχρι τον 20ο αιώνα.

Οι Θεματικές Ενότητες χωρίζονται σε υποχρεωτικές και επιλογές. Τα πρώτα δύο έτη, οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα εισαγωγής στον Πολιτισμό, την Ιστορία, τις Εικαστικές Τέχνες και την Αρχιτεκτονική της Ελλάδας. Σε δεύτερη φάση, οι φοιτητές θα μελετήσουν πτυχές του Δημόσιου και Ιδιωτικού Βίου καθώς και Νεοελληνική, Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλολογία. Στα ακαδημαϊκά έτη που έπονται οι φοιτητές μελετούν την Ελληνική φιλοσοφία και Επιστήμη, το Θέατρο και τη Φιλοσοφία, καθώς και τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά γνώσεων και κριτικής αντίληψης πάνω στην εξέλιξη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού πολιτισμού, μελετώντας αφενός την ιστορία ως υπόβαθρο, αφετέρου την πνευματική δημιουργία και την κοινωνική ζωή.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, οι απόφοιτοι θα είναι ικανοί να εργοδοτηθούν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων που προσφέρει η αγορά εργασίας στον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης γύρω από αυτόν.

Με τη φοίτηση στο εν λόγω πρόγραμμα οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να συντάξουν άρτια ακαδημαϊκά δοκίμια και θα αποκτήσουν αφηρημένη, συνδυαστική και συγκριτική σκέψη η οποία θα τους επιτρέψει να αναλύουν, να συνθέτουν και να ερμηνεύουν εσωτερικές και εξωτερικές διεργασίες του ελληνικού πολιτιστικού γίγνεσθαι και των διαχρονικών μεταβολών του.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο παραπάνω πρόγραμμα είναι ανοικτή έως τις 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15:00μμ.

Για αναλυτική περιγραφές του προγράμματος και υποβολή αιτήσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν το: https://www.eap.gr/programmata-spoudwn/index2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή