Θεωρίες συνωμοσίας για… πινακίδες στην Κατερίνη

Θεωρίες συνωμοσίας για… πινακίδες στην Κατερίνη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εξαφανίστηκαν οι πινακίδες στους δύο κλάδους της σήραγγας της Κατερίνης, που ονομάζονταν Αλέξανδρος και Φίλιππος!». «Τι συνέβη;». «Τι μας κρύβουν;». «Ποια είναι η σχέση με το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας;».

Ακούγεται αστείο, όμως δεν είναι. Στη γενική φρενίτιδα που έχει επικρατήσει το τελευταίο διάστημα γύρω από το μακεδονικό ζήτημα, ακόμα και το πιο απλό γεγονός μπορεί να ερμηνευθεί ως κομμάτι ενός σκοτεινού παζλ, μιας μυστικής συνωμοσίας που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Αυτό συνέβη προ ημερών και στην Κατερίνη, με «κατηγορούμενο» την κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου», που διαχειρίζεται ένα μεγάλο τμήμα της ΠΑΘΕ (από τις Ράχες Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας).

Οι δύο πινακίδες, λοιπόν, είχαν τοποθετηθεί πάνω από τις εισόδους των δύο ρευμάτων της σήραγγας η οποία κατασκευάστηκε το 2004 για να διευκολύνει την τοπική κυκλοφορία.

Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησαν εργασίες, οι οποίες αφορούν τη συντήρηση και αναβάθμιση του αποχετευτικού συστήματος της σήραγγας, την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της και την εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης. Στο πλαίσιο των εργασιών απομακρύνθηκαν και οι δύο πινακίδες, καθώς σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται επάνω από τις εισόδους των σηράγγων αλλά δίπλα σε αυτές.

Η «εξαφάνιση» των πινακίδων έγινε αντιληπτή πριν από λίγες ημέρες. Και γρήγορα το θέμα… πήρε διαστάσεις, απασχολώντας τον τοπικό –αλλά και ευρύτερα συνωμοσιολογικό– Τύπο. «Προβληματισμό προκάλεσε σε πολλούς συμπολίτες μας η εικόνα των δύο τούνελ στην Κατερίνη, όπου είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες με τα ονόματα που τους είχαν δοθεί “Φίλιππος” και “Αλέξανδρος”» (sic) αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, η οποία απευθύνθηκε στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για να διαλευκανθεί η «χρονική σύμπτωση με το Μακεδονικό». «Σε επικοινωνία με υπαλλήλους της εταιρείας, μου είπαν ότι οι λόγοι δεν ήταν για εργασίες συντήρησης ή κάτι τέτοιο, αλλά ξαφνικά ήρθε μια εντολή από τα κεντρικά οι ταμπέλες να κατέβουν!», αναφέρει επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύει άλλη τοπική εφημερίδα σε θέμα με τίτλο «Τι συμβαίνει;;;».

Τελικώς, λόγω του θορύβου που προκλήθηκε, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αναγκάστηκε χθες να εκδώσει ανακοίνωση. «Οι εν λόγω πινακίδες απομακρύνθηκαν από τα μέτωπα της σήραγγας στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πληροφοριακής σήμανσης του αυτοκινητοδρόμου. Νέες πινακίδες πρόκειται να τοποθετηθούν σύντομα, σύμφωνες με τις προδιαγραφές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή