Νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος

Νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος πρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ορίσθηκε ο καθηγητής πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Μασσέλος. Η τοποθέτηση έγινε αμέσως μετά την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ελληνικής Βουλής.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Μασσέλου στη θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ, ψήφισαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), ενώ «παρών» ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αρνητική ψήφο έδωσαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε ικανό στέλεχος τον κ. Μασσέλο για τη θέσητου προέδρου της Επιτροπής, αλλά διαχώρισε τη θέση της από τις επιλογές του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Η ΝΔ θεωρεί ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε εγκυμονεί κινδύνους νομιμότητας των αποφάσεων που θα λάβει η νέα Επιτροπή υπό τον κ. Μασσέλο. «Η διαδικασία είναι λάθος και ο κίνδυνος, εφόσον υπάρξει κάποια προσφυγή, να κηρυχτούν οι αποφάσεις όλες λάθος είναι μεγάλος», είπε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Χαρ. Αθανασίου.

Από την άλλη πλευρά και ο Ε. Βενιζέλος, σημείωσε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Δημ. Τσαμάκης, ο οποιος υποστηρίζει ότι η θητεία του δεν έχει λήξει, έχει προσφύγει στα κοινοτικά δικαστήρια.

Απαντώντας ο κ. Μασσέλος σε ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών, τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια κάλυψης (90%) της χώρας σε ευρυζωνικές συνδέσεις, αλλά αυτές βασίζονται ακόμη στον χαλκό. Σαν συνέπεια η μέση ταχύτητα των συνδέσεων στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα χαμηλή, μόλις 7,5 Mbps, ενώ οι ευρυζωνικές συνδέσεις νέας γενιάς είναι πολύ λίγες και με βάση το συγκεκριμένο δείκτη, η χώρα βρίσκεται στις τρείς τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. Ειδικά στο δείκτη διείσδυσης των οπτικών ινών στα νοικοκυριά, η χώρα είναι στην 28η θέση μεταξύ 28 χωρών.

Σε ότι αφορά τα θέματα της ΕΕΤΤ, ο κ. Μασσέλος σημείωσε ότι θα προωθήσει όλα τα θέματα εκείνα τα οποία χρονίζουν στην ΕΕΤΤ, όπως για παράδειγμα η καταγγελία της Vodafone κατά της Cosmote του 21012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή