Την Παρασκευή η απόφαση για έκδοση του Κούρδου που κατηγορείται για τρομοκρατία

Την Παρασκευή η απόφαση για έκδοση του Κούρδου που κατηγορείται για τρομοκρατία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην Παρασκευή αναμένεται, εκτός απροόπτου, η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση στη γείτονα, ενός από τους εννέα πολίτες κουρδικής καταγωγής, που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν την επίσκεψη στη χώρα μας του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τουρκικές αρχές ζητούν την έκδοση του, κατηγορώντας τον για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, καθώς ήδη έχει καταδικαστεί στην Τουρκία και πρόκειται να εκτίσει ποινή 3 ετών.

Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και απέδωσε το αίτημα των τουρκικών αρχών σε πολιτική δίωξη σε βάρος του, αναφερόμενος στη δράση του επί χρόνια για τα δικαιώματα των Κούρδων.

Ο εκζητούμενος, για την τύχη του οποίου θα προτείνει στο Συμβούλιο την Παρασκευή, η εισαγγελική αρχή, τοποθετούμενος ενώπιον των δικαστών, παρομοίασε τον Τούρκο Πρόεδρο με τον Ελληνα δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, ενώ έδειξε σημάδια κακοποιήσεων, όπως είπε, που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης παραμονής του στις τουρκικές φυλακές, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι.

Για λόγους παραβίασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη γείτονα ζήτησε να μην εκδοθεί, ενώ ανάλογο αίτημα των τουρκικών αρχών, που αφορά σε ένα ακόμα από τους εννέα, θα δικαστεί τελικά στις 6 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή