Λαμπρή δεξίωση με εμφανίσεις total black, κοσέρ, λαβράκι και ένα απρόοπτο

Λαμπρή δεξίωση με εμφανίσεις total black, κοσέρ, λαβράκι και ένα απρόοπτο

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν από τις πιο εντυπωσιακές επισκέψεις επισήμων στην Ελλάδα. Μπορεί τα μέτρα ασφαλείας για τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν να μη θύμιζαν σε κλίμακα εκείνα που πάρθηκαν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Αγκελα Μέρκελ, τον Μπαράκ Ομπάμα ή πρόσφατα τον Ταγίπ Ερντογάν. Oποιος όμως είδε από κοντά τη φρουρά του, σίγουρα διαπίστωσε στην πράξη την τρομερή εκπαίδευσή της, η οποία θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο.

Λαμπρή δεξίωση με εμφανίσεις total black, κοσέρ, λαβράκι και ένα απρόοπτο-1

Δεν μάθαμε ποτέ τι έδειχνε ο Ρούβεν Ρίβλιν στην Μπέττυ Μπαζιάνα, τη σύντροφο του πρωθυπουργού.

Η άριστη κατάρτισή τους αλλά και η ψυχραιμία του Ισραηλινού προέδρου φάνηκαν και σε ένα απρόοπτο περιστατικό, όταν –αίφνης– έσπασε η καρέκλα του στο επίσημο δείπνο που παρετέθη προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο προχθές το βράδυ. Από τη μια οι άνδρες του βρέθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου στο πλευρό του, από την άλλη εκείνος αντιμετώπισε την πτώση με χιούμορ και σηκώθηκε χαμογελαστός και άνετος παρά τον μικρό πανικό που προκλήθηκε. Γενικά, ο Ισραηλινός ηγέτης ήταν ζεστός και προσηνής, με ταμπεραμέντο μεσογειακό και θερμά αισθήματα για τη χώρα μας.

Κατά τα άλλα, όλα κύλησαν ομαλά, σε άριστο κλίμα με την πολιτειακή, πολιτική, στρατιωτική ηγεσία να δίνει το «παρών». Τα φλας έπεσαν πάνω στις κυρίες. Η Μπέττυ Μπαζιάνα και η Μαρέβα Μητσοτάκη ήταν ντυμένες πολύ κομψά με προτίμηση στο επίσημο μαύρο χρώμα. Η σύζυγος του πρωθυπουργού φορούσε ένα ωραίο περιδέραιο και η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα ζευγάρι από εντυπωσιακά σκουλαρίκια. Και οι δύο είχαν τα μαλλιά τους μαζεμένα.

Λαμπρή δεξίωση με εμφανίσεις total black, κοσέρ, λαβράκι και ένα απρόοπτο-2

Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Μπουτάρης βρέθηκαν και στη δεξίωση, αλλά η φωτογραφία είναι από την πρεσβευτική κατοικία.

Η Σίσσυ Παυλοπούλου αντιθέτως εμφανίστηκε με ένα κόκκινο σακάκι. Οι πολύχρωμες παραδοσιακές στολές του Λυκείου Ελληνίδων, πάντως, έκλεψαν τα βλέμματα της ισραηλινής αντιπροσωπείας και γενικά είναι από τα ατού σε κάθε επίσημη δεξίωση. Το μενού είχε επίσης ενδιαφέρον με επιλογές τόσο σε λαβράκι όσο και σε πιάτα κοσέρ. Ο ευδιάθετος Γιάννης Μπουτάρης, που κατάφερε να βγάλει στην επιφάνεια την εβραϊκή παράδοση της Θεσσαλονίκης, ήταν ένας από τους «σταρ» της δεξίωσης, δημοφιλής στις παρέες Ελλήνων και Ισραηλινών. Ευδιάθετος και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, που έδωσε τον τόνο σε πολλά πηγαδάκια.

Λαμπρή δεξίωση με εμφανίσεις total black, κοσέρ, λαβράκι και ένα απρόοπτο-3

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρούβεν Ρίβλιν κάνουν συμβολική φύτευση στο σημείο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Χθες το πρωί, η επίσκεψη του Ρούβεν Ρίβλιν συνεχίστηκε στη συμπρωτεύουσα, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έβαλαν τον θεμέλιο λίθο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα δημιουργηθεί στην πόλη τα επόμενα χρόνια. Η τελετή έγινε παρουσία του Γερμανού πρέσβη Γενς Πλέτνερ και της Ισραηλινής πρέσβειρας Ιριτ Μπεν Αμπα και βέβαια του δημάρχου της πόλης που έχασε ένα μεγάλο μέρος της ταυτότητάς της, όταν χιλιάδες Θεσσαλονικείς οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια. Το Μουσείο θα λειτουργήσει ως η μνήμη των ανθρώπων αυτών αλλά και ως ένας φορέας εκπαίδευσης των επόμενων γενεών, όταν οι επιζήσαντες δεν θα είναι πλέον στη ζωή. Ως συμβολική κίνηση, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρούβεν Ρίβλιν φύτευσαν από μία ελιά στο σημείο αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή