Κύκλωμα που εξήγαγε τεράστιες ποσότητες χασίς μέσα σε ρύζι εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ

Κύκλωμα που εξήγαγε τεράστιες ποσότητες χασίς μέσα σε ρύζι εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ εξάρθρωσε κύκλωμα, το οποίο εξήγαγε τεράστιες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στο εξωτερικό. Ειδικότερα, σε αποθήκη που εντοπίστηκε στη Νέα Πέραμο, κατασχέθηκε σχεδόν μισός τόνος ακατέργαστης κάνναβης (ποσότητα 407 κιλών και 640 γραμμαρίων), και μετά από οργανωμέμνη επιχείρηση συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Ελληνας 30 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 38 ετών. 

Οι συλληφθέντες είχαν αποκρύψει την κάνναβη εντός σάκων ρυζιού που είχαν τοποθετήσει σε παλέτες με σκοπό να αποσταλούν στην Ολλανδία. Η αξία της ποσότητας της ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ. 

Κύκλωμα που εξήγαγε τεράστιες ποσότητες χασίς μέσα σε ρύζι εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ-1

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο Ελληνας με πλαστά στοιχεία αγόραζε μεγάλες ποσότητες ρυζιού από εμπορικές επιχειρήσεις, τις οποίες μετέφερε στον εκμισθωμένο από αυτόν αποθηκευτικό χώρο.

Εκεί με τον συνεργάτη του απέκρυπτε επιμελώς την κάνναβη εντός των σάκων του ρυζιού τους οποίους εν συνεχεία απέστελλε ως νόμιμο εμπόρευμα σε χώρες του εξωτερικού με φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Κύκλωμα που εξήγαγε τεράστιες ποσότητες χασίς μέσα σε ρύζι εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ-2

Με την συγκεκριμένη μέθοδο εκτιμάται ότι είχε διακινηθεί ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης άνω του ενός τόνου σε Αγγλία, Γερμανία και Ολλανδία.

Κύκλωμα που εξήγαγε τεράστιες ποσότητες χασίς μέσα σε ρύζι εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ-3

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN και πλήθος κινητών τηλεφώνων και εγγράφων προς αξιολόγηση.

Διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των προηγούμενων αποστολών και την τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στο κύκλωμα. 

Κύκλωμα που εξήγαγε τεράστιες ποσότητες χασίς μέσα σε ρύζι εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή