Πιθανή η παράταση των αδειών διαμονής

Πιθανή η παράταση των αδειών διαμονής

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιθανότητα να δοθεί ολιγόμηνη παράταση όσον αφορά την ισχύ των αδειών διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, εξετάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η παράταση εξετάζεται ως λύση, δεδομένου ότι από τις 18 Ιανουαρίου έχει μπλοκάρει το σύστημα πληροφορικής του υπουργείου λόγω τεχνικής βλάβης με αποτέλεσμα από τότε να βρίσκεται εκτός λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα αναμένεται να επιδιορθωθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο σε πολλές Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΔΑΜ) έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος αιτήσεων ήδη από το προηγούμενο χρονικό διάστημα. «Παρά τις εντατικές προσπάθειες του έμψυχου δυναμικού, η αναμενόμενη αύξηση της ποσότητας των αιτήσεων έχει ως αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού για ανανέωση άδειας διαμονής σε οριακές ημερομηνίες», επισημαίνει η οργάνωση Generation 2.0. Μετά το τεχνικό πρόβλημα, «ήδη κλεισμένα ραντεβού επαναπροσδιορίζονται έως και ενάμιση μήνα μετά, με αποτέλεσμα πολίτες να μένουν χωρίς νόμιμα έγγραφα γι’ αυτό το διάστημα».

Στις αρμόδιες υπηρεσίες έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να μην υπάρξει θέμα κενού όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη για τους ανθρώπους των οποίων οι άδειες παραμονής έχουν λήξει. Παρ’ όλα αυτά, τα προβλήματα συνεχίζονται, ενώ για τους αλλοδαπούς των οποίων η άδεια παραμονής έχει λήξει είναι πιθανόν να προκύψει θέμα ασφαλιστικής κάλυψης.

Η οργάνωση Generation 2.0 ζητάει την «έκδοση υπουργικής απόφασης που να λύνει το πρόβλημα, δίνοντας ολιγόμηνη παράταση σε όλες ανεξαιρέτως τις άδειες διαμονής λήξης εντός του τελευταίου τριμήνου». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έως αύριο (Παρασκευή) αναμένεται σχετική απόφαση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εφόσον τα προβλήματα συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή