Σουηδοί και Βέλγοι «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Σουηδοί και Βέλγοι «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 9 στους 10 Σουηδούς έχουν κάνει διακοπές στην Ελλάδα και σε ποσοστό 92% θα ήθελαν να την επισκεφθούν ξανά.

Αυτό προέκυψε από το γκάλοπ που διενήργησε o μεγάλος σκανδιναβικός ταξιδιωτικός οργανισμός VING, την περίοδο 12-19 Ιανουαρίου, μεταξύ 23.025 πελατών του που συμμετέχουν εθελοντικά στη διαδικτυακή ομάδα «ταξιδιωτικό βαρόμετρο» (Resebarometern ).

Το 37%, δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότερες από 6 φορές, το 23% από 4-5 και το 27% από 2-3 φορές.

Το 92% θέλει να κάνει πάλι διακοπές στην Ελλάδα, ενώ το 6% δηλώνει αβέβαιο και μόλις 2% δεν θέλει να ξαναπάει.

Σε ποσοστό 67% προτιμούν τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του VING που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες εφημερίδων.

«H Ελλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μας και οι πελάτες μας πάντοτε εκτιμούσαν τα τυρκουάζ νερά της και την ποικιλομορφία που προσφέρει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενόψει καλοκαιριού διευρύναμε τα πακέτα μας εντάσσοντας και την Ολυμπιακή Ριβιέρα μεταξύ των προορισμών μας», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας Αννα Χάγκμπεργκ.

Ρεκόρ δεκαετίας στις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα από το Βέλγιο

Επίσης, ρεκόρ δεκαετίας καταγράφηκε το 2017 στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%, ενώ οι προκρατήσεις για το 2018 κινούνται εξίσου ανοδικά και αναμένεται εκ νέου μεγάλη αύξηση.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο πλαίσιο των επαφών της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στην Έκθεση Salon De Vacances στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των κορυφαίων τουριστικών ομίλων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την έναρξη νέων απευθείας πτήσεων και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στο βελγικό ταξιδιωτικό κοινό.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση προτίμησης στη βελγική αγορά ως προορισμός θερινών διακοπών.

Στην έκθεση, ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο 200 τ.μ. και 12 συνολικά συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων οι Περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, οι Δήμοι Κω και Βόλου, η Θάσος, ο Τουριστικός Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, ξενοδοχειακές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

Η κ. Κουντουρά εγκαινίασε το περίπτερο, ενώ συμμετείχε και μίλησε στην ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της Καρπάθου ως ο τιμώμενος προορισμός του ελληνικού περιπτέρου, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης στρατηγικής του υπουργείου για την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και των θεματικών τουριστικών προϊόντων, και με αφορμή της ανακοίνωσης νέας πτήσης του Ομίλου TUI από το Βέλγιο στην Κάρπαθο για το 2019.

Χαιρέτισε, επίσης, σε ειδική εκδήλωση για την προώθηση της Θάσου, όπου εγκαινιάζεται για πρώτη φορά νέα απευθείας πτήση από τις Βρυξέλλες για την Καβάλα και το άνοιγμα του προορισμού τη Θάσου από τον Όμιλο TUI. Σημειώνεται πως καθιερώνονται ακόμη 7 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Βέλγιο για Καλαμάτα, Χανιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο σε συνεργασία του Ομίλου Thomas Cook και του αερομεταφορέα Brussel Airways.

Η κ. Κουντουρά απηύθυνε χαιρετισμό για την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας σε ειδική γαστρονομική εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης που συνδιοργανώθηκε από τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών και την Περιφέρεια Κρήτης.

Τέλος, παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε ευρωπαϊκά και βελγικά ΜΜΕ για την στοχευμένη προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, μεταξύ των οποίων το Euronews, την καθημερινή γαλλόφωνη εφημερίδα La Libre Belgique, το δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό RTL, το μεγαλύτερο επαγγελματικό περιοδικό Travel Magazine, το ειδικευμένο περιοδικό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού Touring και την ομογενειακή ενημερωτική πλατφόρμα Newsville.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή