Σκοπιανά ΜΜΕ: 140.000 άνθρωποι στο συλλαλητήριο για την «ελληνική Μακεδονία»

Σκοπιανά ΜΜΕ: 140.000 άνθρωποι στο συλλαλητήριο για την «ελληνική Μακεδονία»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υιοθέτηση της ανακοίνωσης της αστυνομίας η οποία περιόρισε τον αριθμό των συμμετεχόντων στο μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών, σε 140.000, υιοθετούν τα σκοπιανά ΜΜΕ.

«Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 140.000 άτομα παρακολούθησαν τη διαδήλωση ‘’Η Μακεδονία είναι ελληνική’’, στο κέντρο της Αθήνας, και έφθασαν εκεί από όλες τις γωνιές της Ελλάδας με 283 λεωφορεία» τονίζουν.

Παράλληλα με τη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, αναφέρουν στη γείτονα, μόλις 800 μέτρα μακριά, αναρχικοί και αντιφασιστικοί οργανισμοί διοργάνωσαν μια αντεπίθεση που οδήγησε σε συγκρούσεις και η αστυνομία αντέδρασε με χρήση δακρυγόνων.

Στάθηκαν στην ομιλία Θεοδωράκη

Τα σκοπιανά ΜΜΕ δίνουν και μεγάλη έκταση στις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο. «Στη διαμαρτυρία, ο Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, διάφοροι μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στους διαδηλωτές. Ο Θεοδωράκης επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση και είπε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και ζήτησε δημοψήφισμα». «’’Αν μια ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη να υπογράψει την έγκριση για ένα σύνθετο όνομα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει για το θέμα το ελληνικό έθνος. Καλώ τους Βουλευτές να ζητήσουν δημοψήφισμα’’ δήλωσε ο Θεοδωράκης» αναφέρεται.

Παράλληλα, τονίζουν την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του μουσουργού το Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή