Το (αμαρτωλό) παρελθόν του Ελληνα απότακτου αστυνομικού που κατηγορείται για συμβόλαιο θανάτου στην Αλβανία

Το (αμαρτωλό) παρελθόν του Ελληνα απότακτου αστυνομικού που κατηγορείται για συμβόλαιο θανάτου στην Αλβανία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του ανακριτή στην Αλβανία αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Δευτέρα, ο Ελληνας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (2 Φεβρουαρίου) στα Τίρανα και κατηγορείται για την δολοφονία του Αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών, Ντέβις Κάσμι, μέλος μιας από τις θεωρούμενες ως τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς. 

Κατά πληροφορίες, ο Ελληνας φερόμενος ως εκτελεστής – με τα αρχικά  Ε. Ε. – αρνείται ότι μετείχε στην ανθρωποκτονία για την οποία κατηγορείται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία είχε και δυο Αλβανούς συνεργούς, στα σπίτια των οποίων στα Τίρανα βρέθηκε από την αστυνομία οπλισμός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλη η υπόθεση αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, επί πληρωμή δολοφονία (εκτέλεση συμβολαίου θανάτου) με θύμα τον 40χρονο Ντ. Κάσμι. 

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ για τον απότακτο αστυνομικό, η «Κ» ρίχνει φως στο παρελθόν του Ελληνα απότακτου αστυνομικού. 

Ειδικότερα, ο φερόμενος εκτελεστής υπηρετούσε έως το 2012 στις ειδικές δυνάμεις και είχε εκδιωχθεί από το σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Συνελήφθη στη Φρανκφούρτη με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και φυλακίστηκε στη Γερμανία. 

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία πρόκειται για τον Ε.Ε που υπηρετούσε έως το 2012 στις ειδικές δυνάμεις και είχε εκδιωχθεί από το σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Το 2016 και ενώ είχε αποφυλακιστεί και επιστρέψει στην Ελλάδα συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Άρτας και πάλι για εμπόριο ναρκωτικών. Τότε είχε συλληφθεί μαζί με περίπου 30 ακόμα άτομα, Έλληνες και Αλβανούς για διακίνηση κοκαΐνης. Προφυλακίστηκε για την υπόθεση και έμεινε στη φυλακή για 9 -10 μήνες. Η δίκη του πραγαμτοποιήθηκε το 2017, όπου και αθωώθηκε για την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. 

Το δικαστήριο του επέβαλε χαμηλότερη ποινή (τέσσερα χρόνια με αναστολή) αντιμετωπίζοντάς τον ως χρήστη. Στη συγκεκριμένη δίκη τον είχε εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου. 

Βίντεο από την επιχείρηση σύλληψής του στην Αλβανία:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή