Τοπικές καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Τοπικές καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κατά τόπους θα ενταθούν, περιμένουμε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο, κατά τόπους στο Αιγαίο, στην Ήπειρο και προς το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα, αναμένεται έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Σε αρκετές περιοχές της χώρας η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα ξεπεράσουν τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές τις μεσημεριανές κυρίως και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

(Πηγή: meteo.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή