Νέα διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα

Νέα διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα διήμερη άδεια χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν, από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου εισαγγελέα των φυλακών, του κ.Αλέξανδρου Σπιλιώτη, ο οποίος προήδρευσε αυτή τη φορά του Συμβουλίου των φυλακών, παίρνει τη δεύτερη, διήμερη άδεια του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.  Σύμφωνα με την απόφαση, θα βγει από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Η απόφαση του συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη όπως και στην προηγούμενη άδεια που είχε πάρει στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε όμως στο συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, ο κ.Σαββαϊδης. Εν ολίγοις και στις δυο περιπτώσεις, δυο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί, συναινούν στην άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν.

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δημ. Κουφοτνίνας δικαιούνταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν, καθώς είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων, αλλά και τις πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή