ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Φρουζής για Novartis: Διαψεύδω ότι έχω δώσει ποτέ χρήματα σε πολιτικούς ή υπεύθυνους σε άλλα πόστα

k-froyzis-gia-novartis-diapseydo-oti-echo-dosei-pote-chrimata-se-politikoys-i-ypeythynoys-se-alla-posta-2232295

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έχω δώσει ποτέ χρήματα σε πολιτικούς ή άλλους υπεύθυνους σε άλλα πόστα» τόνισε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ερωτηθείς αν έχει καταθέσει για την υπόθεση είτε στις ΗΠΑ είτε στην Ελλάδα ο κ Φρουζής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm απάντησε: «Πουθενά. Πρώτη φορά άκουσα το όνομα μου τη Δευτέρα όταν βγήκε στη δημοσιότητα αυτή η υπόθεση» προσθέτοντας ότι «από τη Δεύτερα υπάρχει ποινική δίωξη».

«Ηξερα ότι υπήρχε έρευνα, είχα διαβάσει από τον Τύπο ότι είχε ξεκινήσει μια έρευνα στην Αμερική και ότι μιλάνε οι ελληνικές αρχές με τις αμερικανικές, μέχρι εκεί.  Όσες φορές ρώτησα αν μπορούμε να μάθουμε αν υπάρχει πρόοδος μου είχανε πει ότι λογικά δεν είναι εύκολο να μάθεις αν υπάρχει πρόοδος. Προσωπικά είμαι πολύ ήσυχος με τη συνείδηση μου οπότε δεν είχα και το άγχος να τρέχω και να ρωτάω συνεχώς. Δεν αναρωτήθηκα γιατί δεν με είχαν φωνάξει να καταθέσω γιατί  άμα δεν έχεις τη μύγα δεν έχεις και το λόγο να πας να καταθέσεις. Έντονα βέβαια τις τελευταίες μέρες αρχίζω και καταλαβαίνω ότι έπρεπε να με έχουν φωνάξει να καταθέσω από τη στιγμή που υπάρχει το όνομα μου σε μια δικογραφία» τόνισε.

Ερωτηθείς αν είχε πριβέ συναντήσεις με τους αναφερόμενους στη δικογραφία ο κ. Φρουζής απάντησε: «Δεν υπάρχουν πονηρά ραντεβού, εγώ είχα την υποχρέωση και το ρόλο και ήταν στη δουλειά μου μέσα να συναντώ όχι μόνο αυτούς που είναι στη λίστα αλλά και πολύ περισσότερους γιατί μέσα στην κρίση έπρεπε να είχαμε μια κοινή ατζέντα που να προχωρούσαμε με την πολιτεία και τους εταίρους μας τις δουλειές μας γιατί στο τέλος της ημέρας έπρεπε να υπήρχαν φάρμακα στην Ελλάδα. Σίγουρα είχα συναντήσεις τις περισσότερες των οποίων ήταν με συναδέλφους από το ΔΣ του ΣΦΕΕ. Το 70-80% της δουλειά μου ήταν η ενασχόληση με το Σύνδεσμο των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων. Τέλειωσε η θητεία μου το Μάρτιο του ’15».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «στενή σχέση δεν έχω με κανέναν, σοβαρή επαγγελματικά σχέση είχα με όλους. Κάποιους από αυτούς δεν τους έχω συναντήσει ποτέ, σίγουρα δεν έχω συναντήσει ποτέ τον κ. Πικραμμένο,  τον κ. Βενιζέλο».

«Η δουλειά μου ήταν αντιπρόεδρος δεν ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος ή γενικός  διευθυντής της εταιρείας κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν σαν διαφορά και κάποιοι επίτηδες το έχουν κάνει… Η δουλειά μου και η αρμοδιότητά του ήταν αντιπρόεδρος στην εταιρεία και πρόεδρος όσο ήμουνα στο Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχανίας. Δεν συνήθιζα ποτέ και δεν συνηθίζω να βλέπω ανθρώπους ούτε τα βράδια ούτε τις νύχτες» επισημαίνει ο κ. Φρουζής.