ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός φυλακής με διήμερη άδεια ο Κουφοντίνας – Προκλητικές δηλώσεις από τη δικηγόρο του

koufontinas4
koufontinas2

Με διήμερη άδεια βγήκε πριν από λίγο από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επιβιβάστηκε στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο γιος του.

ektos-fylakis-me-diimeri-adeia-o-koyfontinas-amp-8211-proklitikes-diloseis-apo-ti-dikigoro-toy0

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ο «Λουκάς» της 17Ν θα επιστρέψει σε δύο ημέρες στη φυλακή.

Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί περιλαμβάνουν διαμονή στο σπίτι του, στον Βαρνάβα, τη μη απομάκρυνσή του από τον δήμο και την εμφάνισή του δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο Κουφοντίνας υπέβαλε αίτημα για δεύτερη άδεια στις 11 Ιανουαρίου και εγκρίθηκε ομοφώνως, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο μετείχε έτερος εισαγγελέας από αυτόν που είχε εγκρίνει την πρώτη του άδεια.

ektos-fylakis-me-diimeri-adeia-o-koyfontinas-amp-8211-proklitikes-diloseis-apo-ti-dikigoro-toy2

Οι δηλώσεις της δικηγόρου του

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ μιλώντας στις κάμερες σημείωσε ότι άδεια αυτή «είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας και κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του κανόνα. Τον κανόνα τον ορίζει ο νόμος. Εύχομαι, ελπίζω, ότι και στο μέλλον θα το αντιληφθείτε και εσείς ως μια κανονικότητα και δεν θα χρειάζεται να είστε εδώ και νομίζω και ότι και εσείς θα είστε καλύτερα. Να πω, επίσης, ότι δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας να τον δικάζουν και να τον ξαναδικάζουν τα κανάλια. Τον δίκασαν. Και δεν χρειάζεται να του αυξάνετε και την ποινή. Ακούω που αυξάνετε την ποινή του, ακούω 16 φορές ισόβια. Όσα ισόβια και να του βάλετε η ζωή του είναι μία».

Σε ερώτηση αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερη, η κ. Κούρτοβικ είπε ότι αυτό δεν το ξέρει καθώς είναι κάτι που θα το αποφασίσει το συμβούλιο των φυλακών και ο νόμος το προβλέπει.

ektos-fylakis-me-diimeri-adeia-o-koyfontinas-amp-8211-proklitikes-diloseis-apo-ti-dikigoro-toy4

Για το πως νιώθει ο ίδιος, η συνήγορός του είπε ότι «νιώθει όπως κάθε κρατούμενος που βγαίνει από τη φυλακή. Και είναι σεβαστό, ο κάθε κρατούμενος, όταν ασκεί τα δικαιώματά του, να βγαίνει από τη φυλακή ό,τι και να είναι, ακόμα και να λογοδοτεί για κοινωνικά εγκλήματα, ακόμα και αν λογοδοτεί για εγκλήματα που προσβάλλουν αξίες κοινωνικές».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν, η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, τόνισε ότι «ο νόμος δεν προβλέπει ότι οι οικογένειες των θυμάτων μιας ενέργειας, μιας πράξης, έχουν λόγο για τη συνέχεια της κράτησης ενός κρατούμενου» και πρόσθεσε: «Αυτό το αποφασίζουν άλλοι θεσμοί, άλλοι φορείς. Είναι και αυτό σεβαστό, το λέει ο νόμος, είναι και αυτό κανονικότητα, να τη σεβαστούμε».