Ο Αφγανός με τους πυροκροτητές πίσω από τη δολοφονία 71χρονου στο Κορωπί

Ο Αφγανός με τους πυροκροτητές πίσω από τη δολοφονία 71χρονου στο Κορωπί

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία 71χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις στις 15 Δεκεμβρίου σε ποιμνιοστάσιο, στην περιοχή του Κορωπίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το θύμα ασχολούνταν με την εκτροφή ζώων και στο πλαίσιο αυτό είχε μισθώσει τον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο είχε μεταβεί στις 14 Δεκεμβρίου, με σκοπό να διανυκτερεύσει. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας βρέθηκε νεκρός, φέροντας τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο.

Από τη συνδυαστική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και τα εργαστηριακά ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξακριβώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση. 

Όπως είχε αποκαλύψει η «Κ», ο Αφγανός συνελήφθη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, επειδή μετέφερε στο σακίδιο του 70 πυροκροτητές, δύο γκαζάκια, φιτίλι και ένα στουπί, έχει επίσης κατηγορηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών» και τη στιγμή της σύλληψής του είχε στην κατοχή του αίτημα χορήγησης πολιτικού Ασύλου. Σ’ αυτό αναφέρεται ότι είναι ηλικίας 19 ετών, παρότι οι αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα θεωρούν ότι είναι πάνω από 30.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο αλλοδαπός να εκτελούσε χρέη «κούριερ» και να είχε αναλάβει να μεταφέρει έναντι αμοιβής τους πυροκροτητές για λογαριασμό ατόμου ή ατόμων που κινούνται στον χώρο της παρανομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή