Αθήνα – Σκόπια, προς μνημόνιο συνεργασίας

Αθήνα – Σκόπια, προς μνημόνιο συνεργασίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας Αθήνας και Σκοπίων θα υπογραφεί μετά την επικείμενη επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ. Τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον δήμαρχο Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ. Είχε προηγηθεί 45λεπτη συνάντηση των δύο δημάρχων που βάζουν μπροστά την ειρηνική «διπλωματία» των πόλεων. «Συζητήσαμε για θέματα κοινωνικής πολιτικής, αστικής ανάπτυξης, αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και ψηφιακής στρατηγικής», σημείωσε ο κ. Καμίνης. «Η χρονική περίοδος που γίνονται όλα αυτά έχει φυσικά τη σημασία της», επισήμανε.

«Εμείς, οι δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών, συμφωνούμε στην ανάγκη επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης και αναγνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα που τη συνοδεύουν. Οφείλουμε λοιπόν να συμβάλλουμε εποικοδομητικά –και από τον ρόλο που μας αντιστοιχεί– προς την κατεύθυνση αυτή, φέρνοντας τις πόλεις και τους πολίτες μας πιο κοντά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Βεβαίως, όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, «δεν είμαστε εμείς που διαπραγματευόμαστε. Περιμένουμε από τις κυβερνήσεις μας να δράσουν με τρόπο εθνικά υπεύθυνο, προτάσσοντας αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες και όχι αυτά που τις χωρίζουν». Ο δήμαρχος των Σκοπίων ξεκίνησε την παρέμβασή του μιλώντας στα ελληνικά, τονίζοντας πως «η αμοιβαία συνεργασία σημαίνει άνοιγμα νέων ευκαιριών για ανάπτυξη και πρόοδο. Οι πολίτες μας αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις στην καθημερινή ζωή».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ολιγομελής ομάδα της Χρυσής Αυγής πέταξε τρικάκια έξω από το δημαρχιακό μέγαρο που έγραφαν «Μακεδονία Μόνο Ελληνική».

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πέτρε Σιλέγκοφ στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή