ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αφγανός με τα εκρηκτικά δολοφόνησε τον κτηνοτρόφο

o-afganos-me-ta-ekriktika-dolofonise-ton-ktinotrofo-2232669

Εξιχνιάσθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία 71χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 15 Δεκεμβρίου σε ποιμνιοστάσιο, στην περιοχή του Κορωπίου. Το θύμα ασχολούνταν με την εκτροφή ζώων και στο πλαίσιο αυτό είχε μισθώσει τον χώρο στον οποίο είχε μεταβεί στις 14 Δεκεμβρίου, με σκοπό να διανυκτερεύσει. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας βρέθηκε νεκρός, φέροντας τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο.

Από τη συνδυαστική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και τα εργαστηριακά ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξακριβώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο Αφγανός που συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες, επειδή μετέφερε στο σακίδιό του 70 πυροκροτητές, δύο γκαζάκια, φιτίλι και ένα στουπί. Ο ίδιος είχε επίσης κατηγορηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου «περί αλλοδαπών».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι πιθανό ο αλλοδαπός να εκτελούσε χρέη «κούριερ» και να μετέφερε έναντι αμοιβής τους πυροκροτητές για λογαριασμό ατόμων που κινούνται στον χώρο της παρανομίας. Χθες, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών τού άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.