«Στημένες» προκηρύξεις γ.γ. καταγγέλλει η Ν.Δ

«Στημένες» προκηρύξεις γ.γ. καταγγέλλει η Ν.Δ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση φωτογραφικών προκηρύξεων από την κυβέρνηση για τις θέσεις των νέων ειδικών και διοικητικών γραμματέων καταγγέλλει η Ν.Δ. διά του τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Γεωργαντά.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο τομεάρχης της Ν.Δ. καταγγέλλει την κυβέρνηση για έκδοση φωτογραφικών διατάξεων, οι οποίες έχουν διαφορετικά απαιτούμενα προσόντα για θέσεις με τα ίδια καθήκοντα. «Στόχος είναι να καταλάβουν τις θέσεις ήδη υπηρετούντες γενικοί γραμματείς, μετακλητοί υπάλληλοι, καθώς και άλλοι πολιτικοί τους φίλοι. Ταυτόχρονα αποκλείονται όσα σοβαρά στελέχη υπουργείων δεν είναι “συνεργάσιμα”. Με τον τρόπο αυτόν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φιλοδοξούν να ελέγξουν τη δημόσια διοίκηση ακόμα και μετά το πέρας της κυβερνητικής τους θητείας», σημειώνει ο κ. Γεωργαντάς παραθέτοντας εν συνεχεία παραδείγματα προς επίρρωσιν των καταγγελιών.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα σημειώνεται η προκήρυξη της θέσης διοικητικού γραμματέα στο υπουργείο Τουρισμού, για την οποία απαιτείται απλή γνώση αγγλικής γλώσσας και πενταετής άσκηση δικηγορίας με εμπειρία σε θέματα Δημοσίου Δικαίου. «Ολως τυχαίως, αυτά είναι τα ακριβή προσόντα της κυρίας Κουρνέτα, που κατέχει ήδη τη θέση σήμερα», επισημαίνει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, στο υπουργείο Εργασίας για τη θέση του διοικητικού γραμματέα, ο οποίος εκπροσωπεί το υπουργείο στην Ε.Ε. και τον ΟΟΣΑ, απαιτείται απλή γνώση αγγλικής, ενώ για τις θέσεις τομεακών γραμματέων Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαιτείται άριστη γνώση αγγλικών και μιας ακόμη ξένης γλώσσας. Ακολούθως, σε ό,τι αφορά τα πτυχία, για τη θέση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας απαιτείται πτυχίο ή μεταπτυχιακό Πληροφορικής ή Πολιτικών Επιστημών, με τον υφιστάμενο, όπως σημειώνεται, ειδικό γραμματέα να είναι απόφοιτος Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες.

Ο κ. Γεωργαντάς ζητεί από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους οι προκηρύξεις έχουν τόσο διαφοροποιημένα προσόντα, καθώς και γιατί δεν αποκλείστηκαν από τη διαδικασία οι ήδη υπηρετούντες στις συγκεκριμένες θέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή