ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπουτάρης: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

mpoytaris-parermineythikan-oi-diloseis-moy-gia-to-aerodromio-makedonia-2233267

Για παρερμηνεία των δηλώσεών του σχετικά με το αν πρέπει η Ελλάδα να διατηρήσει τον όρο «Μακεδονία» για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο  Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Υποστήριξε ότι οι χθεσινές του δηλώσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου παρερμηνεύτηκαν και ισχυρίστηκε ότι κανείς από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε όταν το είπε.

«Στη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το μακεδονικό. Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα. Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι όταν ελεγχθεί αυτό, ήταν όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης και δεν αντέδρασαν», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του, με τις οποίες πρότεινε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να μετονομασθεί σε «Νίκος Γκάλης», ο κ. Μπουτάρης ανέφερε:

«Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ για αλλαγή του ονόματος ‘Μακεδονία’, ένα προβληματισμό ανέφερα. Όσο αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, είπα ένα όνομα «γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος».

Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα 'Μακεδονία' κι εμείς δυστυχώς με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων έχουμε χάσει. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο και καλά θα είναι να κατέβουν οι τόνοι για να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τους δύο. Συμφωνία καλή για έναν δεν υπάρχει» κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.