Στις 5 Μαρτίου η απόφαση του ΕΣΡ για το Mega

Στις 5 Μαρτίου η απόφαση του ΕΣΡ για το Mega

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 5 Μαρτίου θα κληθεί σε ακρόαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., όποτε θα κριθεί εάν έχει τη δυνατότητα, βάσει του νόμου, να εκπέμπει.

Σε σημερινή συνεδρίαση στο ΕΣΡ δεν προσήλθε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, έχοντας ενημερώσει με υπόμνημα την Αρχή για την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, και η οποία θα εκδικαστεί μαζί με τις προσφυγές των καναλιών ΣΚΑΙ, ALPHA, STAR, ANT1 στις 2 Μαρτίου.

Σήμερα προσήλθαν στα γραφεία του ΕΣΡ εκπρόσωποι των καναλιών ΑΡΤ και Μακεδονία, υποστηρίζοντας ότι πλέον πρόκειται για θεματικούς και περιφερειακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4339, μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν διαθέτουν άδεια. Στο πλαίσιο αυτό, στις 27 Φεβρουαρίου το ΕΣΡ θα διεξάγει διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για τους δύο παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην περίπτωση που το ΕΣΡ αποφανθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να σταματήσουν να εκπέμπουν, θα δοθεί εντολή στην DIGEA για διακοπή του σήματος με παράλληλη επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες ομάδες του ΕΣΡ εργάζονται εντατικά για τον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών των έξι ενδιαφερομένων που κατέθεσαν αίτηση για μία τηλεοπτική άδεια. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος για την 7η άδεια η οποία εκκρεμεί, η άδεια θα εκπέσει με τις θεματικές.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή