ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκράφιτι και φθορές καταστημάτων στα Γιάννενα από αντισπισιστές

gkrafiti-kai-fthores-katastimaton-sta-giannena-apo-antispisistes-2233625

Στόχος αντισπισιστών έγιναν τέσσερα κρεοπωλεία, ένα ιχθυοπωλείο, ένα φορτηγό μεταφοράς ζώων και το ΙΧ κυνηγού στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η ομάδα «Μαυροπράσινα Παγούρια», η οποία ανήρτησε και σχετική ανακοίνωση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

gkrafiti-kai-fthores-katastimaton-sta-giannena-apo-antispisistes0

«Ορμώμενοι από το κάλεσμα για κλιμάκωση των χτυπημάτων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, επιλέξαμε να δώσουμε κι εμείς το παρόν στην πόλη των Ιωαννίνων προκαλώντας υλικές ζημιές σε οχήματα και καταστήματα που μεταφέρουν και εμπορεύονται είτε έντρομα ζώα είτε τα διαμελισμένα σώματά τους. Δηλαδή εμπορεύονται την ζωή και την ελευθερία άλλων», αναφέρουν στην ανακοίνωση και συμπληρώνουν πως στόχος τους είναι «να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται από την στιγμή της γέννησής τους, στο βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού».

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση εξηγούν την επίθεση στο ιχθυοπωλείο αναφέροντας ότι «ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην εναντίωση στην εκμετάλλευση/κακοποίηση/θανάτωση των ζώων ξηράς, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ειδών ζώων, καθώς αναγνωρίζουμε την εγγενή αξία τους».