ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τη χιονόπτωση – Σε ποια σημεία χρειάζονται αλυσίδες

provlimata-sto-eparchiako-odiko-diktyo-apo-ti-chionoptosi-amp-8211-se-poia-simeia-chreiazontai-alysides-2233880

Προβλήματα έχει προκαλέσει η πυκνή χιονόπτωση σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς:

  • Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.
  • Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου.
  • Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών.
  • Πούντας – Καλαβρύτων, από το ύψος του 12ου χιλιόμετρου, και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην Ηλεία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ανδρίτσαινας – Επικούρειου Απόλλωνα, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού, και συγκεκριμένα από το ύψος της Αγίας Παρασκευής έως την θέση «Αραποκέφαλα».

Πάντως, σε όλες τις προαναφερόμενες περιοχές επιχειρούν μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει από χθες το πρωί τη Φθιώτιδα, ενώ το απόγευμα η κακοκαιρία επληξε περισσότερο την περιοχή του Δομοκού, όπου τοπικά συνεργεία έδωσαν μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Με απόφαση του Δημοτικής Αρχής τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά σε όλη την περιοχή του Δομοκού.

Αρκετά δύσκολη ήταν μάλιστα σύμφωνα με το Lamiareport.gr η διεξαγωγή της κυκλοφορίας στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού.

Έντονη ήταν και η χιονόπτωση στον Ε65, στο νέο κομμάτι από Ξυνιάδα Δομοκού προς Τρίκαλα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών έπεσε πάρα πολύ χιόνι μέσα σε λίγες ώρες. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας.