Ιταλοί, Λιθουανοί, Λευκορώσοι και Ελληνες οι προσαχθέντες για τα επεισόδια στο Κολωνάκι

Ιταλοί, Λιθουανοί, Λευκορώσοι και Ελληνες οι προσαχθέντες για τα επεισόδια στο Κολωνάκι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιταλοί, Λιθουανοί, Λευκορώσοι αλλά και Ελληνες είναι ανάμεσα στους 16 προσαχθέντες για το επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε καφετέρια στο Κολωνάκι.

Από τους προσαχθέντες οι 15 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ένας 36χρονος Ελληνας συνελήφθη, επειδή πάνω του βρέθηκε μια σιδερογροθιά και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής των προσαχθέντων στο επεισόδιο.  Ωστόσο, δεν αποκλείεται να πρόκειται για ξεχωριστή ομάδα, που αναζητούσε Ουκρανούς οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου για να τους επιτεθεί ή για ομάδα που συνέπραξε με τους Ρώσους που προκάλεσαν το επεισόδιο.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι αστυνομικοί, από το γεγονός ότι οι προσαχθέντες ήταν στην πλειοψηφία τους Έλληνες οπαδοί της ΑΕΚ, μαζί με δύο Ιταλούς αντιφασίστες.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο σημειώθηκε σε καφέ στην πλατεία του Κολωνακιού, στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Πατριάρχου Ιωακείμ, όταν, σύμφωνα με μάρτυρες μια ομάδα 20-30 Ρώσων επιτέθηκε αρχικά λεκτικά σε δέκα Ουκρανούς που βρίσκονταν στο μαγαζί και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές υλικές ζημιές στο μαγαζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή