Υπό άκρα μυστικότητα η μεταφορά των 17 Τούρκων στο λιμάνι του Πειραιά

Υπό άκρα μυστικότητα η μεταφορά των 17 Τούρκων στο λιμάνι του Πειραιά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά οι 17 Τούρκοι πολίτες που αποβιβάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πούντα Οινουσσών ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ – επικαλούμενο το Λιμενικό Σώμα – η αποβίβασή τους στο λιμάνι έγινε υπό άκρα μυστικότητα από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να μη δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για επτά άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξι παιδιά, οι οποίοι σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν στο κέντρο ΒΙΑΛ στη Χίο για να ταυτοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι και ότι φοβούνται για τη ζωή τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου του 2016. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο ακόμα 32 Τούρκοι είχαν φτάσει στις Οινούσσες ζητώντας άσυλο.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι αφίξεις Τούρκων αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ηδη το 2017, 1.800 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ενώ τον ίδιο χρόνο πάνω από 4.000 Τούρκοι κατέθεσαν αίτημα ασύλου στη Γερμανία. Ενδεικτικά ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος (2016) ξεπερνά τις 2.000. Ταυτόχρονα, μειωμένες αλλά όχι μηδενικές είναι οι αφίξεις αιτούντων άσυλο από την Τουρκία κυρίως Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών.


Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο της «Κ»: Το ξεκίνημα της Υπηρεσίας Ασύλου

– Οι Τούρκοι που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή