ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εκπαίδευση και Χαρισματικότητα: Τάση ή Αναγκαιότητα;»

«Εκπαίδευση και Χαρισματικότητα: Τάση ή Αναγκαιότητα;»

Τις νεότερες εξελίξεις στην εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών και αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι, παγκοσμίως, επιστήμονες και ερευνητές από το εξωτερικό στην ημερίδα που διοργανώνει στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Την ημερίδα συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.

Η Ημερίδα απευθύνεται στο σύνολο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Ερευνητές, Πανεπιστημιακούς των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Ψυχολογίας, και Στελέχη της Εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εισηγητές και μια ομάδα ειδικών επιστημόνων. Παράλληλα, θα συζητηθούν οι δυνατότητες διοχέτευσης των καινοτόμων πρακτικών της στις τάξεις όλων των σχολείων και πρακτικές διάχυσης στην ευρύτερη εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα προς όφελος των μαθητών όλης της χώρας.

«Εκπαίδευση και Χαρισματικότητα: Τάση ή Αναγκαιότητα;»-1

Οι κεντρικοί ομιλητές είναι: ο Dr. Tracy Cross, Καθηγητής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Χαρισµατικών και Ταλαντούχων Mαθητών του Πανεπιστηµίου William and Mary (ΗΠΑ), και Επίτιµος Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για Χαρισµατικά-Ταλαντούχα παιδιά των Ηνωµένων Πολιτειών Αµερικής, και ο Dr. Albert Ziegler, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ερλάνγκεν-Νυρεµβέργης, Γερµανία.

Οι συνομιλητές στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι οι:

  • Dr. Colm O'Reilly Διευθυντής του CTY Ireland στο Πανεπιστήµιο του ∆ουβλίνου, (Ιρλανδία)
  • Dr. Amy Shelton, Αναπληρώτρια Κοσµήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Johns Hopkins και ∆ιευθύντρια Έρευνας του Kέντρου για Χαρισµατικά-Ταλαντούχα παιδιά του Πανεπιστηµίου Johns Hopkins (ΗΠΑ)
  •  Dr. Jennifer Cross Επίκουρη Καθηγήτρια, ∆ιευθύντρια Έρευνας του Κέντρου για την εκπαίδευση Χαρισµατικών και Ταλαντούχων παιδιών, William & Mary Center for Gifted Education, Williamsburg, Virginia, USA. (ΗΠΑ)
  • Δρ Ελευθερία Γωνίδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι εισηγήσεις του Dr. Tracy Cross και του Dr. Albert Ziegler θα παρουσιαστούν στα αγγλικά, και θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας.

Είσοδος δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 στο παρακάτω link  http://www.cty-greece.gr/el/node/294

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ