ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραντεβού την Τρίτη: οι «Καθημερινές Συναντήσεις» εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα

rantevoy-tin-triti-oi-kathimerines-synantiseis-estiazoyn-stin-epicheirimatikotita-2235114

Το 2018 είναι έτος προθέρμανσης για τον εορτασμό της εμβληματικής εκατονταετηρίδας της «Κ» 1919 – 2019. Η εφημερίδα οργανώνει σειρά εκδηλώσεων για να έρθει πιο κοντά με το αναγνωστικό της κοινό αλλά και να προβάλει μια σειρά θεμάτων που είναι καίρια για την κατανόηση των σημερινών εθνικών και διεθνών προκλήσεων. Μετά την επιτυχή συνάντηση με τους σκιτσογράφους μας που μίλησαν για τα όρια της σάτιρας και της ελευθερίας του λόγου, παρουσιάζουμε τη δεύτερη εκδήλωση στο πλαίσιο της σειράς «Καθημερινές Συναντήσεις». Εχει τίτλο «Επιχειρηματικότητα: Ελληνικές ιστορίες με διεθνή διάσταση» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στο Auditorium του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, με καθορισμένη ώρα προσέλευσης 18.30 και ώρα έναρξης 19.00).

Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο καλός συνάδελφος Γιάννης Παλαιολόγος και οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα συνθέσουν με τις τοποθετήσεις τους μια σφαιρική προσέγγιση του ζητήματος. Συμμετέχει ο Νίκος Μωραϊτάκης, διευθύνων σύμβουλος της Workable, ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, διευθύνων σύμβουλος της Innoetics, ο Παναγής Βουρλούμης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ (με καίριο ρόλο παλαιότερα στην Alpha Finance της Alpha Bank) και η Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Sbokos Hotel Group, πρόεδρος Δ.Σ. της Endeavor Greece.

Η συζήτηση αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δει κανείς τις διαφορετικές προσεγγίσεις των ομιλητών. Η Workable είναι ίσως η πιο επιτυχημένη ελληνική νευοφυής επιχείρηση. Καταπιάνεται με τη διευκόλυνση της διαδικασίας προσλήψεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν έχουν ειδικό τμήμα ανθρώπινων πόρων με αυτήν την αποστολή. Ιδρύθηκε εν μέσω της κρίσης το 2012, έλαβε τα πρώτα κεφάλαια σποράς το ’13 και είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στην παροχή λογισμικού για τη διαδικασία προσλήψεων. Με έδρα τη Βοστώνη πλέον, στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης το ’16 έλαβε 27 εκατ. ευρώ. Η πλειονότητα των εργαζομένων της ωστόσο παραμένει στην Ελλάδα.

Η Innoetics είναι μια εταιρεία που δημιούργησε ως «τεχνοβλαστό» το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά». Εξαγοράστηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τη Samsung, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε φωνή της Innoetics σε όλο το εύρος του οικοσυστήματος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που κατασκευάζει. Η Endeavor αναζητεί επιχειρήσεις που έχουν ήδη ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ ενός εκατομμυρίου και 50 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσω των γραφείων της σε 20 και πλέον χώρες, εντοπίζει τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων εταιρειών και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους μέσω ενός δικτύου κορυφαίων επαγγελματιών.  

H είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει κοκτέιλ. Εγγραφείτε στο link για https://kathimerini.nbevents.org. Εναλλακτικά επικοινωνήστε με την Ειρήνη Σταρακά, τηλ. 210-48.08.433 ή email στο [email protected]